Bedrijven en scholen werken samen aan (praktijkgerichte) opleidingen. Dat levert voordelen op, maar kost ondernemers ook veel tijd en geld. Die lasten moet evenredig worden verdeeld.
Als we nu niets doen om mobiele bendes en gps-diefstal te stoppen, betalen we straks allemaal de prijs, Karijn van Doorne in deze column.
Onze drinkwaterzekerheid staat echt op het spel. Als we niet uitkijken organiseren we ons volgende probleem à la netcongestie.
Zonnepanelen op lege bedrijfsdaken is een goed idee, maar niet alle daken zijn geschikt. Verplichting oké, maar met ruimte voor uitzonderingen.
We hebben Afrika nodig als partner. Maar stellen we ons op als koopman of dominee?
In de zoektocht naar nieuw personeel kijken bedrijven veelal naar diploma’s en minder naar skills. Dat moet toch anders kunnen?
Hoe zorgen we nou voor dat de grenswerkende thuiswerken zonder fiscaal gedoe kan thuiswerken?
De Europese productaansprakelijkheidsrichtlijn wordt aangepast, terwijl dat niet nodig is. Voor bedrijven betekent dit een verslechtering.
Van mkb'er tot multinational: niemand kan nog data uitwisselen met EU-lidstaten zonder een boete te riskeren. Dat kan zo niet langer.
De economie ook nog eens stil laten leggen door een watercrisis? Dat moeten we nú voorkomen, zegt Ton Ravesloot in zijn column.
De regeldruk bij (met name kleinere) bedrijven neemt alleen maar toe en kost honderden miljoenen euro's. Tijd om minimaal een kwart van de regels te schrappen en beter na te denken over nieuwe voorschriften.
Ruimte voor woningbouw, prima. Maar laten we niet vergeten dat het bedrijfsleven ook ruimte nodig heeft. Want zonder werk geen woning.
Onduidelijkheid over bij welk pensioenfonds een ondernemer hoort, leidt tot papierwerk, kosten en frustratie. Dat kan beter.
Nederland heeft arbeidsmigranten nodig. Als we de discussie daarover helder houden, kunnen we dat goed regelen, betoogt Antoine Reijnders.
In deze tijd waarin kennisdelen alomtegenwoordig lijkt, maar Tweede Kamerleden praten vandaag over de noodzaak kennis níet zomaar te delen. En dat vind ik een goed idee.
We hebben nog maar 7 jaar om 55 procent CO2-reductie voor elkaar te krijgen. Dat lukt alleen als we nú aan de slag gaan.