Hulp & advies

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact

Zij helpen u graag verder

MKB-Nederland werkt samen met diverse organisaties die ondernemers een stapje verder helpen.

Neem voor meer informatie direct contact op met de betreffende organisatie.

 

Veiligheid

 

Afpersing? Bel 0800 - 2800 200

Maak melding van afpersing bij de Vertrouwenslijn en krijg hulp en advies.

Onderzoek toont aan dat in Nederland – afhankelijk van plaats en branche - 0,14 tot 1 procent van alle ondernemers wordt geconfronteerd met afpersing. Het gaat om het onder druk (zoals bedreiging) afgeven van geld, goederen, informatie of aangaan van een schuld. Ook kunnen ondernemers onder druk gezet worden om ergens wel of juist niet te bestellen of aan iemand te verkopen.Bel in alle gevallen van afpersing direct het nummer 0800-2800 200.

 

Fraudehelpdesk

De Fraudehelpdesk is er voor al uw vragen en meldingen over fraude. Op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Op woensdag vanaf 12.00 uur. Te bereiken via tel. 088-7867372 of via het meldformulier. Een e-mail ontvangen die u niet vertrouwt? Melden kan ook via een e-mailbericht.

Ondernemers worden dagelijks misleid, voor een belangrijk deel door advertentie- en acquisitiefraudeurs. Het Steunpunt Acquisitiefraude dat hen hierbij bijstond is opgegaan in de Fraudehelpdesk. Ondernemers kunnen daar als ze lid zijn terecht voor juridische hulp en (preventieve) adviezen.

 

Onderwijs

 

Fraudeaanpak detailhandel

Voorkom interne fraude. Check de integriteit van sollicitanten in de detailhandel.

De stichting Fraude Aanpak Detailhandel (FAD) is de onafhankelijke toezichthouder en beheerder van het Waarschuwingsregister. Met behulp van het Waarschuwingsregister kunnen werkgevers de integriteit van sollicitanten nagaan en voorkomen dat fraudeurs (opnieuw) schade aanrichten.

 

Klankborden met ex-ondernemers

De 300 adviseurs van Stichting Ondernemersklankbord staan klaar om te ondersteunen bij vragen als ‘Hoe kan ik ondernemerschap binnen mijn organisatie bevorderen’ en ‘Wat is de juiste marketingstrategie voor mijn bedrijf’. Voor ondernemers in het mkb vormen deze adviseurs een goed klankbord bij diverse bedrijfsvraagstukken, doordat zij zelf hun expertise en ervaring als oud-ondernemer of (top)manager meebrengen.

 

 

MKB-Santos

Het Solidariteitsfonds MKB-Santos verleent hulp aan (oud) mkb-ondernemers en hun gezinsleden.
Een mkb-ondernemer kan door onvoorziene omstandigheden zomaar in de problemen komen en kan dan soms nergens een beroep op doen. Er is geen uitgebreid sociaal vangnet voor ondernemers uit het mkb. In sommige gevallen kan MKB-Santos uitkomst bieden door een tijdelijke aanvulling op het inkomen, een éénmalige bijdrage of een lening.

 

MKB Servicedesk

Hét ondernemersplatform van MKB-Nederland.

Op MKB Servicedesk vind je het antwoord op alle ondernemersvragen. In elke fase van het ondernemerschap geeft de MKB Servicedesk praktische informatie, passend bij de ambities en doelen die je op dat moment hebt.

 

NL Exporteert

De app NL Exporteert is bestemd voor zowel startende als ervaren ondernemers met grensverleggende ambities, biedt actuele landspecifieke informatie en geeft toegang tot lokale netwerken en adviezen. Hiermee is 'NL exporteert' de wegwijzer voor ondernemers op buitenlandse markten. Kijk op de website van RVO voor meer informatie.