Informatie over het Coronavirus voor ondernemers

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact

 

 

Nederland heeft nog altijd te maken met de gevolgen van de coronapandemie. De impact op het bedrijfsleven is groot. Veel ondernemers zitten met vragen over de precieze uitwerking van maatregelen. Op deze pagina een overzicht met informatie over onder meer de steunmaatregelen, het testbeleid, het vaccinatiebeleid, de protocollen voor de verschillende sectoren, thuiswerken en reizen naar het buitenland. Met ingang van zondag 19 december is Nederland opnieuw in lockdown. Bekijk hier een overzicht van deze maatregelen. Om het belang van vaccineren om de aandacht te brengen, zijn MKB-Nederland en VNO-NCW de campagne begonnen 'Twijfel over vaccineren? Laat je informeren'. Ook zijn MKB-Nederland en VNO-NCW samen met bijna twintig brancheorganisaties en hun leden een campagne gestart om gasten, klanten en medewerkers extra te wijzen op het belang van het naleven van de basisregels. 

 

 

Rijksoverheid over corona

Op deze pagina biedt de Rijksoverheid informatie voor ondernemers rondom het coronavirus, en op deze pagina informatie voor werkgevers en werknemers

 

Waar moet je als ondernemer rekening mee houden?

De Kamer van Koophandel heeft een algemeen overzicht van wat je als ondernemer moet weten over het coronavirus.

 

 

Voor antwoorden op veelgestelde vragen van ondernemers raadpleeg onze Q&A's:

 

Q&A over vaccinatie en het coronatoegangsbewijs

 

Q&A over contactberoepen

 

Q&A over de detailhandel en supermarkten

 

Q&A over horeca, evenementen, toerisme, cultuur en sport

 

Q&A over thuiswerken en cruciale beroepen

 

Q&A over zakenreizen en werken in het buitenland 

 

Q&A over vakantie en het quarantainebeleid

 

Q&A over steunpakketten voor bedrijven

 

Q&A over testbeleid en de Coronamelder

 

Q&A over protocollen van branches

 

 

Of raadpleeg een van onze corona-dossiers:

 

Corona: Werk en Inkomen (NOW, TOZO)

Hoe zorgen we ervoor dat werkgevers die met een grote terugval in omzet worden geconfronteerd door de coronacrisis nog in staat zijn om de lonen van hun werknemers door te betalen en op die manier de werkgelegenheid en het inkomen van mensen in stand houden?

 

Corona: Financiering (TVL, BMKB)

De coronacrisis leidt voor veel bedrijven tot liquiditeitsproblemen. Nieuwe maatregelen om de toegang van ondernemingen tot (nood)kredieten te verruimen zijn daarom onderdeel van het noodpakket van de overheid.

 

Corona: Regels en Veiligheid

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn continu met de overheid in gesprek om ondernemers te helpen om de coronacrisis goed door te komen ook als het gaat om de consequenties van overheidsmaatregelen voor bedrijven en sectoren.

 

Corona: (uitstel) Belastingen

Iedere ondernemer die door de coronacrisis in financiële problemen is gekomen, komt in aanmerking voor uitstel van betaling van zijn belastingschuld.

 

Corona: Handel en Economie

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn in overleg met de overheid om te zorgen dat internationaal opererende bedrijven en branches zo goed mogelijk door de coronacrisis komen.

 

Corona: Bedrijven voor Bedrijven

Ondanks dat veel ondernemers het moeilijk hebben, ontstaan er toch veel mooie initiatieven. Waarbij bedrijven niet alleen de zorg steunen, maar ook elkaar.