Positief kritische reactie op circulaire plannen overheid

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
01-12-2022

Wil je de circulaire economie écht vormgeven, dan moet je bottom-up vanuit ketens denken en daar je volledige beleid op inrichten. Nationale top-down doelen horen daar niet bij.

 

Het Europees perspectief en Europees beleid moeten daarin het startpunt zijn, want circulaire ketens zijn per definitie internationaal. Zo luidt in het kort de krachtige boodschap die MKB-Nederland en VNO-NCW aan de overheid meegeven bij de verdere vormgeving van het Nationaal Plan Circulaire Economie. Op 1 december besprak het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de uiteindelijke ideeën voor het NPCE, dat eind januari naar de Tweede Kamer wordt gezonden.

 

'Dit is nu nog vooral een overheidsplan', zeggen MKB-Nederland en VNO-NCW 'maar wij hebben het ministerie aangeboden graag mee te denken om er op weg naar de Voorjaarsnota een écht nationaal plan van te maken. De kennis en kunde over waardeketens zit bij het bedrijfsleven, dus benut die!' Om aan te geven dat het bedrijfsleven volle kracht vooruit wil op weg naar de circulaire economie, werken MKB-Nederland en VNO-NCW drie concrete circulaire projecten uit, die op een later moment aan staatssecretaris Heijnen van IenW worden aangeboden.

 

Lees hier onze volledige reactie op het NPCE.

Lees meer over