Werk aan de winkel, minister Schultz!

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
14-09-2016

Met deze wegen, spoorlijnen, vaarwegen zou Nederland er een stuk beter uitzien volgens ondernemers. En het zou de economie een oppepper geven als ze ook daadwerkelijk worden aangelegd. Minister Schultz, maakt u op Prinsjesdag ruimte vrij op uw begroting?

 

In het laatste jaar van een kabinetsperiode gebeurt er weinig meer, zo luiden de politieke mores. Alsof Nederland af is. Terwijl er nog genoeg te doen valt. Aan de infrastructuur bijvoorbeeld. Wegen die moeten worden aangelegd of verbreed, spoorlijnen die aan ‘opwaardering’ toe zijn, vaarwegen die toegankelijk moeten worden voor grotere schepen. Op basis van de wensen van ondernemers is die infrastructuur in kaart gebracht. Dus nog even aan de slag, mevrouw Schultz. En daarna het nieuwe kabinet.

 

Meer asfalt? Jazeker, zo wordt Nederland beter bereikbaar

 

Maak deze waterwegen geschikt voor grote schepen

Wat er nog aan het spoor gebeuren moet

Deze infrawensen hebben ondernemers

De regionale verenigingen van VNO-NCW, BLN, EVO, CBRB, KNV, Port of Rotterdam, TLN, enzovoorts… Zoveel belangenorganisaties, zoveel wensen. En dus ook zoveel infra-wensenlijstjes. Forum combineerde al die lijstjes tot een overzichtelijk geheel. Op basis daarvan zijn drie overzichtskaarten gemaakt: voor weg, rail en water. De projecten zijn aangegeven met groen (in uitvoering), oranje (in voorbereiding) of rood (nog geen besluit). Het overzicht is niet uitputtend. Er zijn ongetwijfeld nog andere projecten die (dringend) opgepakt moeten worden.

Frank den Hoed
redacteur Forum
+31 70 3490 161
Paul Scheer
redacteur Forum
+31 70 3490 169