‘Terechte zorgen kabinet over eerdere maatregelen Tweede Kamer’

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
05-04-2024

‘Het is goed dat staatssecretaris Van Rij in een brief aan de Tweede Kamer aangeeft dat de door de Tweede Kamer in het najaar gekozen maatregelen -waarbij een grote extra rekening bij ondernemers is neergelegd- onverstandig zijn. De maatregelen hebben een desastreus effect op ons investeringsklimaat en de regionale innovatie-ecosystemen.’ Dat zeggen MKB-Nederland en VNO-NCW in een gezamenlijke reactie.

 

‘Mag niet volgens de spelregels’

Het was volgens de ondernemersorganisaties bovendien überhaupt al vreemd om deze extra rekening bij ondernemers neer te leggen, omdat volgens de spelregels van een prudente rijksbegroting extra uitgaven gedekt moeten worden door elders minder geld uit te geven (in plaats van extra inkomsten te regelen).

 

‘Extra rekening hoort niet bij ondernemers’

Deze extra rekening die ondernemers krijgen gepresenteerd is bovendien het gevolg van de koppeling van de uitkeringen aan de extra verhoging van het wettelijk minimumloon die ondernemers natuurlijk ook al betalen. ‘Deze extra rekening hoort dus niet ook nog bij ondernemers. Met name voor het mkb zou dat niet te dragen zijn’, aldus MKB-Nederland en VNO-NCW.