Lid worden

Hoe word je lid?

Word lid van MKB-Nederland en profiteer van een sterk netwerk dat zorgt voor een kansrijk ondernemersklimaat. Bij MKB-Nederland staan we klaar om de belangen van ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (0-250 medewerkers) te behartigen. 

Onze vereniging telt meer dan 124 brancheverenigingen uit diverse sectoren, waaronder detailhandel, industrie, bouw, cultuur, zorg, transport, recreatie en zakelijke dienstverlening. 

Als lid van MKB-Nederland maakt jouw organisatie deel uit van een invloedrijk netwerk van beslissers in de politiek en het bedrijfsleven. Samen bepalen we onze standpunten en inzet in Den Haag, Brussel en op lokaal niveau. Door onze krachten te bundelen, kunnen we meer bereiken voor jou als ondernemer en voor jouw leden. 

Brancheorganisaties hebben de mogelijkheid om lid te worden van MKB-Nederland en zo mede vorm te geven aan onze lobbyactiviteiten. Wil je meer weten over het lidmaatschap en hoe we georganiseerd zijn? Neem dan direct contact op met Rob Wolthuis, secretaris Verenigingszaken, via telefoonnummer +31 70 3490 414. Je kunt ook ons contactformulier invullen en wij zullen contact met je opnemen. 

Lokale ondernemersverenigingen kunnen ook Lokaal Partner worden van MKB-Nederland. Als bestuurder van een ondernemersvereniging kun je je interesse hiervoor kenbaar maken door ons een e-mail te sturen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om meer informatie te geven of een afspraak te maken met het bestuur van jouw vereniging. 

Ben je geen brancheorganisatie of lokale vereniging, maar wil je wel MKB-Nederland steunen? Dan kun je ons ondersteunen als vriend. Klik hier voor meer informatie over deze mogelijkheid.  

Sluit je aan bij MKB-Nederland en versterk je positie als ondernemer. Samen zorgen we voor een gunstig ondernemersklimaat en behartigen we jouw belangen op verschillende niveaus. 

 

 

 

Over lidmaatschap

Bij MKB-Nederland verbinden we ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (0-250 medewerkers), en onze leden bestaan uit brancheorganisaties.

Wil je meer weten over het lidmaatschap van brancheorganisaties? Neem dan een kijkje op deze pagina of neem contact op met Rob Wolthuis.

Lokale verenigingen hebben ook de mogelijkheid om Lokaal Partner te worden van MKB-Nederland.

Lokaal partnerschap

MKB-Nederland zet zich in voor een kansrijk ondernemersklimaat in jouw gemeente. En dat doen we niet alleen, maar samen met onze Lokaal Partners. Deze partners zijn lokale ondernemersverenigingen die een samenwerking met ons zijn aangegaan. Binnen deze samenwerking bundelen we de kennis en ervaring van MKB-Nederland met de expertise van de ondernemers.

Hoe kan mijn vereniging Lokaal Partner worden?

Wil je weten of jouw lokale ondernemerscollectief al Lokaal Partner is van MKB-Nederland? Bekijk hier het overzicht. Als bestuurder van een ondernemersvereniging kun je interesse tonen om Lokaal Partner te worden door ons een e-mail te sturen. We nemen zo snel mogelijk contact met je op voor meer informatie of een afspraak met het bestuur van jouw vereniging.

Opzegging lidmaatschap (branche)organisaties

Als je het lidmaatschap van een aangesloten (branche)organisatie van MKB-Nederland wilt opzeggen, moet dit vóór 1 januari van een kalenderjaar schriftelijk gebeuren. Het lidmaatschap eindigt dan op 31 december van datzelfde kalenderjaar.

Je kunt de schriftelijke opzegging richten aan:

MKB-Nederland
Afdeling Verenigingsontwikkeling
T.a.v. de heer R. Wolthuis
Postbus 93002
2509 AA Den Haag

Of stuur een e-mail naar wolthuis@vnoncw-mkb.nl.

Hulp en advies

MKB-Nederland werkt samen met diverse organisaties die ondernemers een stapje verder helpen. Als je meer informatie wilt, neem dan direct contact op met de betreffende organisatie.

Afpersing?

Bel 0800 – 2800 200 en maak (anoniem) melding van afpersing bij de Vertrouwenslijn en krijg hulp en advies.

Onderzoek toont aan dat in Nederland, afhankelijk van plaats en branche, 0,14 tot 1 procent van alle ondernemers wordt geconfronteerd met afpersing. Afpersing houdt in dat ondernemers onder druk worden gezet om geld, goederen, informatie te geven of schulden aan te gaan. Ook kunnen ondernemers onder druk worden gezet om wel of niet te bestellen bij bepaalde partijen of aan iemand te verkopen. Bel in alle gevallen van afpersing direct het nummer 0800-2800 200.

Fraude

De Fraudehelpdesk staat klaar om al uw vragen en meldingen over fraude te beantwoorden. Ze zijn bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur en op woensdag vanaf 12.00 uur. Je kunt hen telefonisch bereiken via 088-7867372 of via het meldformulier. Als je een e-mail ontvangt die je niet vertrouwt, kun je dit ook melden via e-mail.
Ondernemers worden dagelijks misleid, voornamelijk door advertentie- en acquisitiefraudeurs. Het Steunpunt Acquisitiefraude, dat hen hierbij eerder bijstond, is opgegaan in de Fraudehelpdesk. Ondernemers kunnen hier terecht voor juridische hulp en preventieve adviezen, mits ze lid zijn.

Fraudeaanpak detailhandel

Voorkom interne fraude. Controleer de integriteit van sollicitanten in de detailhandel.
De stichting Fraude Aanpak Detailhandel (FAD) fungeert als onafhankelijke toezichthouder en beheerder van het Waarschuwingsregister. Met behulp van het Waarschuwingsregister kunnen werkgevers de integriteit van sollicitanten controleren en voorkomen dat fraudeurs (opnieuw) schade aanrichten.

Klankborden met ex-ondernemers

De 300 adviseurs van Stichting Ondernemersklankbord staan klaar om te ondersteunen bij vragen als: ‘Hoe kan ik ondernemerschap binnen mijn organisatie bevorderen?’ en ‘Wat is de juiste marketingstrategie voor mijn bedrijf?’. Voor ondernemers in het mkb vormen deze adviseurs een waardevol klankbord bij diverse bedrijfsvraagstukken, omdat zij hun expertise en ervaring als oud-ondernemer of (top)manager meebrengen.

MKB-Santos

MKB-Santos is er om (oud) mkb-ondernemers en hun gezinsleden te ondersteunen in tijden van moeilijkheden. Als mkb-ondernemer kun je door onvoorziene omstandigheden plotseling in de problemen komen en soms is er geen sociaal vangnet waar je op kunt terugvallen. In zulke gevallen kan MKB-Santos uitkomst bieden door middel van tijdelijke inkomensaanvulling, een eenmalige bijdrage of zelfs een lening.

MKB Servicedesk

MKB Servicedesk is hét ondernemersplatform van MKB-Nederland. Hier vind je antwoorden op al je ondernemersvragen. Of je nu aan het begin staat van je ondernemerschap of al vergevorderd bent, MKB Servicedesk biedt praktische informatie die aansluit bij jouw ambitie en doelen op dat moment.

MijnMKB is het netwerkplatform van MKB Servicedesk. Door deel uit te maken van het grootste ondernemersnetwerk van Nederland, profiteer je van talloze voordelen. Je vindt er ook e-books, whitepapers en andere downloads die je verder kunnen helpen.

NL Exporteert

NL Exporteert is een app speciaal ontworpen voor zowel startende als ervaren ondernemers met internationale ambities. De app biedt actuele informatie per land en geeft toegang tot lokale netwerken en advies. Met NL Exporteert heb je de ideale wegwijzer in handen voor het betreden van buitenlandse markten. Voor meer informatie kun je hier terecht.

Ik wil lid worden

Overige gegevens

Meer informatie

Selecteer een van de volgende opties.