Indringende strijd van kleine familiebedrijven in nieuwe docu-serie

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
22-06-2022

'Een bijzondere en indringende serie, met persoonlijke en vaak schrijnende verhalen van kleine familiebedrijven die tegen de stroom in hun hoofd boven water proberen te houden.' Dat zegt voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland over de nieuwe documentaireserie Boven Water, die vanaf maandag 27 juni wekelijks bij BNNVARA wordt uitgezonden. Volgens Vonhof, die op de achtergrond aan de serie heeft meegewerkt, geeft Boven Water een goed beeld van hoe het er in kleine familiebedrijven aan toegaat. Het toont welke ongelijke strijd ze soms moeten voeren en hoe ze nooit opgeven.

 

Overleven als kleine familiebedrijven

Hoe overleef je het als klein familiebedrijf als je geen eerlijke prijs kunt krijgen voor je product of dienst? Hoe ga je voortdurend op zoek naar nieuwe kansen om te concurreren tegen grote bedrijven? En wat als je daarbovenop hard geraakt wordt door de coronacrisis?

 

Hard werken voor ongewisse toekomst

In de serie Boven Water zijn vijf kleine familiebedrijven een jaar lang gevolgd: een vissersfamilie, een stomerijbedrijf, een augurkenproducent, een transportbedrijf en een kermisfamilie. Het zijn één voor één hardwerkende ondernemers(families), die niet gaan voor de winst van morgen, maar voor wie de toekomst van hun bedrijf en hun personeel zwaarder weegt. Maar ze voeren een vaak ongelijke strijd, waardoor hun voortbestaan in gevaar is.

 

De zesdelige documentaireserie Boven Water is vanaf maandag 27 juni elke week om 22:10 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2. Bekijk op YouTube de trailer voor de serie.