Subsidieregeling voor energieadvies MKB tijdelijk stopgezet

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
13-07-2022

Het kabinet sluit tijdelijk de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM), vanaf 14 juli. De SVM, die bestaat sinds 2021, ondersteunt mkb’ers bij de kosten voor energieadvies. De regeling is zo simpel en laagdrempelig mogelijk, om onnodige administratieve rompslomp te voorkomen. Helaas lokt dit ook oneigenlijk gebruik uit van de regeling door enkele energie-adviseurs.

 

De afgelopen twee maanden zijn hierover steeds meer signalen binnengekomen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), die de regeling uitvoert. Daarom wordt de SVM nu tijdelijk stopgezet en in de tussentijd hervormd met strengere kwaliteitseisen. Het kabinet onderzoekt hoe de regeling zo snel mogelijk weer open om zo mkb’ers te ondersteunen bij het nemen van energiebesparende maatregelen.

 

Advies en ondersteuning

De Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) is een subsidieregeling die mkb’ers die niet onder de Energiebesparingsplicht vallen de mogelijkheid geeft om 80 procent van de kosten voor advies en ondersteuning bij het nemen van maatregelen om te verduurzamen gesubsidieerd te krijgen voor in totaal een maximum van € 2.500. RVO voert de regeling uit.
Het is vanaf 14 juli niet meer mogelijk om nieuwe subsidieaanvragen te doen. Het blijft wel mogelijk om aanvragen in te dienen voor kosten die zijn verricht voor die datum.

Voor meer informatie over de Subsidieregeling Verduurzaming MKB, kijk op de website van RVO.