Prinsjesdag

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact

Op Prinsjesdag, dinsdag 17 september 2019, presenteerde de regering de plannen voor 2020 in de vorm van de Miljoenennota en de Rijksbegroting. Het kabinet maakt een aantal terechte afslagen in de nieuwe begroting, Zo wordt er 2 miljard uitgetrokken voor de bouw van nieuwe woningen. Ook goed nieuws is dat er wordt onderzocht of er meer geïnvesteerd kan worden in infrastructuur en nieuwe technologie.

Meer investeren in infrastructuur en technologie

Er is lang campagne gevoerd om te zorgen dat het Rijk meer zou gaan investeren in woningen, infrastructuur en zaken als kunstmatige intelligentie. Dat gebeurt nu in de woningbouw en mogelijk met het nieuwe Toekomstsfonds. Zonder extra investeringen in spoor, betere verbindingen en een serieuze inzet op nieuwe technologie en duurzaamheid loopt Nederland namelijk vast. Ook geven dat soort investeringen ondernemers richting.

 

Kabinet verkleint de wig

Het is goed dat het kabinet de wig verkleint en zorgt dat mensen netto meer van hun loon(stijging) overhouden in de portemonnee. Ook goed nieuws zijn de verruiming van de werkkostenregeling, enkele verbeteringen in de WBSO-regeling voor innovatieve bedrijven en de extra aandacht en middelen voor startende en doorgroeiende innovatieve bedrijven. Ook de 80 miljoen euro extra om circulaire projecten in onder meer de grond-, weg-, en waterbouw te stimuleren zijn een goede zaak om ondernemers te helpen bij verdere verduurzaming.

 

Zorgen over ondernemingsklimaat

Zorgen zijn er bij ondernemers over het ondernemingsklimaat. Er is sprake van fiscaal jojobeleid, terwijl ondernemers juist zekerheid nodig hebben om te kunnen investeren. Er zijn ook zorgen over de plannen om de verliesverrekening in de winstbelasting in te perken. Er moet oog zijn voor de effecten op het bredere bedrijfsleven en op onze positie als Nederland handelsland. Niet voor niets hebben andere landen ook dit soort regelingen.

 

 
Lees meer