Vonhof nieuwe voorzitter RvT Stichting Lezen en Schrijven

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
06-10-2023

Voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland, volgt Mariëtte Hamer op als voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Lezen en Schrijven.
De Stichting Lezen en Schrijven is in 2004 opgericht op initiatief van prinses Laurentien en zet zich ervoor in dat jong en oud in Nederland kan lezen, schrijven, rekenen en omgaan met een computer of smartphone. Zo'n 2,5 miljoen volwassenen in Nederland hebben moeite met die basisvaardigheden, waarvan 1,8 miljoen tot de beroepsbevolking hoort. Slechts 800.000 van hen hebben een betaalde baan, terwijl op de krappe arbeidsmarkt iedereen nodig is.
De stichting wil dat de overheid zich meer probleemeigenaar maakt en structureel meer geld investeert in de aanpak van laaggeletterdheid. Ook werkgevers kunnen hier een belangrijke rol spelen.

 

Gezamenlijk belang

‘We zien dat bedrijven, groot en klein, zich steeds meer inzetten om de basis- én digitale vaardigheden van hun medewerkers te verbeteren’, zegt Vonhof. ‘In een wereld die steeds verder digitaliseert is dat nog belangrijker.’ Volgens hem is het een gezamenlijk belang van werkgevers en werknemers. ‘Werknemers worden zelfredzamer, zelfverzekerder en kunnen zich zo verder ontwikkelen. Het loont aan beide kanten.’ Dat ziet hij ook in zijn eigen bedrijf in de schoonmaak, een branche die hier al jaren actief mee bezig is.

 

Ondersteuning

Vonhof vindt wel dat met name kleinere bedrijven beter moeten worden ondersteund als zij hun medewerkers hiermee willen helpen. ‘Het moet voor werkgevers ook makkelijker worden om hun weg te vinden in de regelingen en scholingsmogelijkheden die hiervoor bestaan.’

Lees meer over