Vonhof en ‘Baas van Morgen’ op werkbezoek met minister Helder

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
02-06-2022

Jacco Vonhof brengt vandaag samen met minister van Langdurige Zorg en Sport Conny Helder een bezoek aan verschillende ondernemers in Den Haag. Het bezoek staat in het teken van de ‘MKB Toegankelijke Route’, een initiatief van MKB-Nederland. Hierin worden ondernemers gestimuleerd hun onderneming toegankelijker te maken voor mensen met een beperking. Vonhof wordt deze dag begeleid door de ‘Baas van morgen’ Christabel Acheampong, leerling van het Rijswijks Lyceum. Zij is voor één dag de MKB-Nederland-voorzitter.

 

Toegankelijkheid ondernemen loont

Ondernemers zijn zich nog niet altijd bewust van de toegankelijkheid van hun winkel of restaurant. En dat terwijl met een aantal kleine aanpassingen - zoals het verlagen van drempels - ondernemers hun toegankelijkheid al flink kunnen vergroten. ‘Het is belangrijk dat iedereen in Nederland ongehinderd op pad kan. Mensen met een beperking moeten bijvoorbeeld zelfstandig naar de kroeg of naar het museum kunnen. Daarom stimuleren wij ondernemers om toegankelijk te ondernemen, want toegankelijk ondernemen loont’, aldus de ondernemersvereniging.

 

MKB toegankelijke Route

Tijdens de MKB Toegankelijke Route zijn inmiddels door heel Nederland 22 winkelgebieden in verschillende gemeenten getoetst op de mate van toegankelijkheid voor bijvoorbeeld mensen in een rolstoel. ‘Zodra een onderneming aan het basisniveau voldoet, ontvangt men het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid. Hiermee is in één oogopslag duidelijk welke locaties goed bereikbaar zijn voor mensen met een beperking’. De MKB-toegankelijke route is onderdeel van MKB Toegankelijk. Met dit programma maken MKB-Nederland en VNO-NCW sinds 2017 ondernemers bewuster van de toegankelijkheid van hun bedrijf en helpen zij ondernemers om dit te verbeteren.

 

JINC Baas van Morgen

Het werkbezoek met minister Helder is een onderdeel van een speciale dag, waarin scholiere Christabel Acheampong een dag met de MKB-Nederland-voorzitter meeloopt. Naast het bezoek met de minister staat er onder andere een bezoek aan de Tweede Kamer op de agenda. En als kers op de chocoladetaart: een bezoek aan een chocoladefabriek, mede georganiseerd door de Vereniging voor de Bakkerij en Zoetwarenindustrie (VBZ). De ‘Baas van morgen’ is een initiatief van JINC waarin kinderen thuis worden opgehaald en voor een dag op de stoel van een CEO, directeur of politicus mogen zitten. Zij schuiven aan bij vergaderingen, lunchen met de baas en doen onderzoek naar een bepaald vraagstuk.

Lees meer over