TSN Groen en Gemeente Leiderdorp winnen EZK Energy Award 2021

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
27-01-2022

Logistiek dienstverlener TSN Groen wint de EZK Energy Award 2021. De award is een initiatief van het ministerie van EZK, in samenwerking met RVO, de NVDE en MKB-Nederland.

Op 27 januari 2022 nam Andries Vlot, directeur en eigenaar van TSN Groen de award inclusief € 25.000 in ontvangst uit handen van juryvoorzitter Esther Pijs, directeur Warmte en Ondergrond bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). TSN Groen onderscheidt zich het meest door hun duurzame energieopwekking en bedrijfsvoering.

MKB-Nederland-voorzitter Jacco Vonhof, ook aanwezig tijdens de uitreiking; 'namens MKB-Nederland feliciteren we TSN Groen van harte, dit bedrijf is een prachtig voorbeeld voor vele andere ondernemers die zich willen onderscheiden in energiebesparing en verduurzaming.'

 

Motivatie van de jury

Juryvoorzitter Esther Pijs: 'De combinatie van duurzame energieoplossingen, sociale betrokkenheid en gedrevenheid gaf dit jaar de doorslag. TSN Groen is een koploper op het gebied van verduurzaming én maatschappelijke betrokkenheid. Het bedrijf heeft een eigen zonnepark met 3.150 zonnepanelen, dat het eigen wagenpark van 60 elektrische voertuigen van stroom voorziet. Daarnaast bouwen ze dieselvoertuigen om naar elektrische auto’s. Maar ook stimuleren ze de groei van flora en fauna voor een betere leef- en werkomgeving. De medewerkers spelen hierbij een centrale rol. Het is een mooi voorbeeld van de 3P’s: People, Planet en Profit. Het enthousiasme werkt heel inspirerend.'

 

Mol Freesia en Mijnwater genomineerd

Naast de winnaar waren Mol Freesia en Mijnwater genomineerd. Bloemkwekerij Mol Freesia BV viel dit jaar op door de combinatie van technieken die ze gebruiken voor het duurzaam kweken van Freesia’s. Energiebedrijf Mijnwater trok de aandacht door de unieke toepassing van een warmtenet in de voormalige mijnen. De toepassing is een inspiratie voor toekomstige aquathermieprojecten.

 

Leiderdorp: meest actieve en succesvolle gemeente in energiebesparing

Gemeente Leiderdorp kreeg de eervolle EZK Energy Award Gemeenten 2021. 'Leiderdorp draagt opvallend actief en succesvol bij aan verduurzaming. Samen met de Omgevingsdienst West-Holland stimuleert de gemeente bedrijven om energie te besparen én hierover te rapporteren', legt juryvoorzitter Esther Pijs uit. In de Zuid-Hollandse gemeente voldoet dan ook landelijk het hoogste percentage bedrijven (91%) aan de informatieplicht energiebesparing.

 

Meer weten?