Reactie ondernemersorganisaties op de verkiezingen

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
23-11-2023

In een eerste reactie op de verkiezingen hebben VNO-NCW en MKB-Nederland gisteravond alle winnaars van de Tweede Kamerverkiezingen gefeliciteerd. ‘Hoewel de definitieve uitslag nog onderweg is, evenals de aantallen voorkeursstemmen, heeft zich een flinke verschuiving van het politieke landschap afgetekend’, aldus de ondernemersorganisaties.

 

Meerderheidscoalitie

VNO-NCW en MKB-Nederland wachten de gesprekken over de vorming van een nieuw kabinet af. ‘Voor de stabiliteit en betrouwbaarheid van het landsbestuur is vooral een stabiele meerderheidscoalitie van groot belang. Een coalitie die opereert binnen de kaders van de democratische rechtstaat en met oog voor onze (handels)positie in de wereld en in de Europese Unie.

 

Brede wens voor stabiliteit

Ondernemers gaven eerder in onderzoek van de ondernemersorganisaties in grote meerderheid aan te hopen op meer stabiliteit vanuit de overheid en de politiek de komende jaren. 

 

Belangrijk is volgens de ondernemers vooral dat (meer) werken beter gaat lonen, dat we de regeldruk terugdringen, dat we de problemen op het elektriciteitsnet en op de woningmarkt oplossen én dus zorgen voor een stabiel en goed ondernemingsklimaat om te kunnen investeren in de toekomst. ‘We kunnen ons geen stilstand permitteren, omdat we voor grote vraagstukken staan en dat vraagt voor lange tijd duidelijkheid om te kunnen investeren’, aldus VNO-NCW en MKB-Nederland. ‘Ondernemers staan klaar om samen actief te werken aan oplossingen voor een sterk, inclusief en duurzaam Nederland’.