Nieuw initiatief helpt mkb-detailhandel verder digitaliseren

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
29-06-2022

Mkb-ondernemers in de non-food detailhandel die hun bedrijfsvoering verder willen digitaliseren, kunnen vanaf nu terecht bij ‘Mijn Digitale Zaak’. Dit gezamenlijke initiatief van MKB-Nederland, INretail, KVK, RVO en het ministerie van EZK biedt hen persoonlijk advies op basis van de uitkomsten van een scan, een stappenplan, een overzicht van leveranciers en een subsidie tot 2500 euro.

 

Drempel

Vrijwel alle ondernemers zijn op enige manier wel bezig met digitaliseren, maar gebrek aan tijd en kennis en onduidelijkheid over de opbrengsten vormen vaak een drempel om de volgende stap te zetten, naar bijvoorbeeld online verkoop en marketing.

 

Digitaliseringsscan

INretail heeft in kaart gebracht welke digitaliseringsoplossingen het meeste effect hebben op de productiviteit en toekomstbestendigheid voor kleine en grotere winkels. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beveiliging van de website en betalingssystemen, cloud kassa systemen, intelligente e-mailsystemen, zoekmachineoptimalisatie en webshops.
Deze informatie is gebruikt voor de ontwikkeling van een digitaliseringsscan. Door de vragen in de scan te beantwoorden, krijgen ondernemers persoonlijk advies, passend bij hun ondernemersdoelen. Ook wordt duidelijk waar de ondernemer staat ten opzichte van branchegenoten.

Mijn Digitale Zaak richt zich op ondernemers in de non-food detailhandel met 2 tot en 50 medewerkers. Meer informatie is hier te vinden.