Koningin Máxima op werkbezoek bij metaalbedrijf

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
15-06-2021

Op uitnodiging van MKB-Nederland en de Metaalunie heeft hare Majesteit Koningin Máxima, lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap, vanmiddag een werkbezoek gebracht aan metaalbedrijf Veluw Metal Creations (VMC) in Nieuwkuijk. Centraal stonden de thema’s innovatie en duurzaamheid, arbeidsmobiliteit en de gevolgen van de coronacrisis voor de metaalsector.

 

Rondleiding metaalbedrijf duurzame toepassingen

Na het ontvangst door directeur Leendert-Jan Visser van MKB-Nederland startte het bezoek met een rondleiding door het bedrijf, waar ondernemer Arie van Veluw in de productiehal een aantal duurzame toepassingen toelichtte. Zo werkt het metaalbedrijf met intelligente software om het vrijkomen van restmateriaal en afval tijdens het productieproces tot een minimum te beperken. De locatie is volledig voorzien van LED-verlichting en het pand wordt op natuurlijke wijze gekoeld, waarbij nauwelijks energie wordt verbruikt. Op het dak van de fabriek zijn ruim 7.500 zonnepanelen aangebracht met een piekvermogen van 2.359.720 watt.

 

Project Duurzaam Energie Besparen

Na de rondleiding nam Koningin Máxima, samen met onder anderen Leendert-Jan Visser en Metaalunie-voorzitter Fried Kaanen deel aan een rondetafelgesprek met een aantal ondernemers uit de metaalsector om te horen hoe zij investeren in innovatie en ondernemerschap. Ook werd er gesproken over duurzaamheidsinitiatieven, waaronder het project Duurzaam Energie Besparen (DEB) van MKB-Nederland. DEB is een online portal dat mkb-ondernemers ondersteunt bij de uitvoering van energiebesparende maatregelen. Verder ging het gesprek over de huidige schaarste aan bepaalde grondstoffen, uitdagingen bij het vinden van gekwalificeerde medewerkers en regels rond aanbesteden.

 

Comité voor Ondernemerschap

De Koningin nam deel aan het werkbezoek als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap, dat is ingesteld door het ministerie van EZK om ondernemerschap in Nederland te stimuleren. Daarbij richt het Comité zich op versterking van het groeipotentieel van het mkb.