Koning opent verbouwde ondernemershuis de Malietoren

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
31-05-2022

Zijne Majesteit de Koning opent vrijdag 24 juni (11:00-12:30 uur) officieel de verbouwde Malietoren; hét ondernemershuis van Nederland én de hoofdzetel van ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland. Samen met alle aangesloten branches vertegenwoordigen zij inmiddels meer dan 300.000 bedrijven en zo’n 90% van de werkgelegenheid in de commerciële sector. Van zzp’ers tot kleine, middelgrote en grote concerns.

 

25 jaar geleden

Afgelopen december was het precies 25 jaar geleden dat de Malietoren officieel werd geopend toen VNO-NCW daar als hoofdhuurder introk. Na een verbouwing vindt nu op 24 juni de feestelijke heropening van het gebouw officieel plaats door de Koning.

 

De Malietoren

Dit ontwerp van de architecten Jan Benthem en Mels Crouwel, was bij de opening in 1997 één van de meest markante gebouwen van Den Haag. Het neemt ook nu nog een prominente plek in in de steeds veranderende skyline van Den Haag. De functie van de Malietoren heeft zich daarbij in de loop der jaren flink ontwikkeld. Van een standaard kantoorgebouw naar een ontmoetingsplek voor ondernemers uit alle sectoren van de Nederlandse economie met een hypermodern vergadercentrum en restaurant op de begane grond (De Malielobby). Hiermee vormt het een toegankelijke en mooie nieuwe ontmoetingsplek voor ondernemers, politiek én andere maatschappelijke organisaties in het hart van Den Haag.

 

Media kan aanwezig zijn

Media kan aanwezig zijn bij de feestelijke heropening door de Koning. Hiervoor zijn enkele plekken beschikbaar. Wilt u erbij zijn om verslag te doen voor uw medium of voor foto’s of filmopnames? Aanmelden kan via Bakhuis@vnoncw-mkb.nl.

 

Programma

De Koning verricht iets na 11:00 uur een openingshandeling. Hierna spreken onder meer Ingrid Thijssen (voorzitter VNO-NCW) en Jacco Vonhof (voorzitter MKB-Nederland). Aansluitend krijgt de Koning een rondleiding over een projectenfestival. Hierbij krijgt de Koning een toelichting op verschillende projecten die de ondernemersorganisaties ontplooien ter stimulering van de brede welvaart in Nederland. Tot slot gaat de Koning in gesprek met enkele ondernemers over de thema’s groei, duurzaamheid en inclusiviteit. Na het vertrek van de Koning (12.30) is er ook voor de pers de mogelijkheid om het projectenfestival te bezoeken.

 

Meer weten?

Neem dan contact op met Kees Bakhuis, woordvoerder VNO-NCW en MKB-Nederland (Bakhuis@vnoncw-mkb.nl of 0612792151).

Lees meer over