Goed tweede kwartaal Banenafspraak

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
25-10-2022

Tot en met het tweede kwartaal van 2022 zijn er in het bedrijfsleven 65.700 nieuwe banen gerealiseerd voor mensen uit de doelgroep Banenafspraak. Daarmee liggen marktwerkgevers op koers om ook dit jaar de doelen (70.000) te halen.

 

Overzicht UWV

Dit blijkt uit het overzicht dat UWV vandaag publiceerde. In het tweede kwartaal van 2022 kwamen er 3579 banen bij voor mensen uit de doelgroep Banenafspraak. Samen hebben markt- en overheidswerkgevers tot dusver 77.672 banen gerealiseerd.
‘Het tweede kwartaal is een superkwartaal geweest’, zegt Aart van der Gaag, boegbeeld van ‘Op naar de 100.000 banen’. ‘We zijn nu echt post-corona.’

 

Inclusie ontdekken

Belangrijk is volgens hem verder dat het de afgelopen jaren normaal is geworden om bij het vervullen van vacatures ook te denken aan mensen met een beperking. ‘Dat is een enorme winst. En gezien de krapte op de arbeidsmarkt gaan we er ook vanuit dat steeds meer bedrijven inclusie gaan ontdekken. En we weten: werkgevers die inclusie eenmaal hebben ontdekt, die gaan er ook mee door.’

 

Op naar de 100.000 banen – een initiatief van VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland - is een overkoepelende online wegwijzer die werkgevers ondersteunt om banen voor mensen met een arbeidsbeperking te realiseren.