Cees Oudshoorn (alg. directeur) wordt opgevolgd door Focco Vijselaar

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
29-08-2022

Na meer dan 22 jaar in de directie van VNO-NCW te hebben gewerkt heeft Cees Oudshoorn (63) besloten te stoppen als algemeen directeur van VNO-NCW en de werkorganisatie van VNO-NCW en MKB-Nederland. Per 1 april 2023 wordt Cees opgevolgd door Focco Vijselaar, nu Directeur-Generaal Bedrijfsleven en Innovatie bij het ministerie van EZK. Het bestuur van de ondernemingsorganisatie stemde hier vandaag mee in.

 

Strategisch adviseur

Ingrid Thijssen: ‘Wij danken Cees voor alles wat hij voor ondernemend Nederland heeft gedaan en wat hij de komende jaren nog blijft doen. Zijn creativiteit en economische kennis zijn al meer dan twee decennia van grote waarde voor onze vereniging en voor de Nederlandse economie. Daarom zijn wij ook blij dat hij bereid is om als strategisch adviseur verbonden te blijven. Met Focco hebben we gelukkig een sterke opvolger kunnen vinden met een uitstekend overzicht van alles wat er speelt binnen het brede bedrijfsleven. Ik wens hem alvast veel succes.’

 

1 april 2023

Oudshoorn begon in november 2000 als directeur Economische Zaken bij VNO-NCW en vertrekt als Algemeen Directeur van VNO-NCW en van de gezamenlijke werkorganisatie met MKB-Nederland. Hij wordt opgevolgd door Focco Vijselaar. Vijselaar is momenteel directeur-generaal Bedrijfsleven en Innovatie bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en werkte daarvoor onder meer bij De Nederlandsche Bank, de ECB en de ministeries van VWS en Financiën. Per 1 januari 2023 zal Vijselaar beginnen met inwerken, waarna hij Cees Oudshoorn opvolgt per 1 april 2023.