Voorwoord Blik op Europa 28 juni

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
28-06-2024

 

Beste lezer,

 

Direct na het verse nieuws van de benoemingen op de Europese Top van de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie, de voorzitter van de Europese Raad en de Hoge Vertegenwoordiger voor Externe Betrekkingen ploft deze Blik op Europa, de laatste vóór het zomerreces, bij u in de elektronische brievenbus. 

 

Met de benoemingen is het proces om het nieuwe Europese bestuur – Raad, Commissie en Parlement – in de stijgbeugels te zetten nog niet afgerond. In deze Blik nemen we u mee langs de diverse stappen die nog gezet moeten worden voordat de nieuw bemenste instellingen geheel operationeel zijn. 

 

Daarnaast zal over enkele dagen het Hongaarse voorzitterschap van de EU zijn werkzaamheden aanvangen. In deze Blik vertellen we u meer over de prioriteiten van de Hongaren de komende zes maanden. 

 

Verder staan we stil bij twee dossiers die de afgelopen tijd veel aandacht vroegen, de late betalingen en het EU-beleid op het gebied van gezondheid. 

Maar we kijken ook vooruit naar het waterbeleid van de EU. Dat zal de komende tijd veel aandacht krijgen. 

 

We wensen u veel leesplezier en een mooie zomer! 

Nieuwsbrief Blik op Europa

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief 'Blik op Europa' met de standpunten van VNO-NCW en MKB-Nederland op actuele EU-dossiers.