Agnes Jongerius (PvdA): ‘EU moet sociale en groene koers varen’

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
16-09-2021

Woensdag leest de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen de jaarlijkse troonrede van de Europese Unie voor. Ik hoop op een geïnspireerd verhaal, waarin er oog is voor de zorgen en noden van mensen in Europa. De Europese Unie moet een sociale en groene koers varen. Het aantal werkende armen in Europa is vandaag te hoog. Daarom moeten we ook durven investeren in een sociale Unie die haar mensen beschermt. Of het nu gaat om het aanpakken van klimaatproblemen of een duurzame financiële markt, de belangen van de mensen in Europa moeten voorop staan.

 

Naast zekerheid op werk, het indijken van de gevolgen van de pandemie en van klimaatverandering, moet de EU tevens haar moreel leiderschap tonen als gaat om Afghanistan. Onze Europese waarden moeten leidend zijn om tot een humaan asielbeleid te komen. Mensen in kwetsbare posities verdienen onze bescherming.

 

 Agnes Jongerius, PvdA-fractievoorzitter in het Europees Parlement

 

Foto: Europees Parlement

Nieuwsbrief Blik op Europa

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief 'Blik op Europa' met de standpunten van VNO-NCW en MKB-Nederland op actuele EU-dossiers.