Het project: Online meer verkopen

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
11-06-2021

Sinds de coronacrisis is het voor mkb-ondernemers in de winkelstraten bittere noodzaak om ook online te verkopen. E-commerce nam een hoge vlucht. Maar veel ondernemers zitten nog met vragen over hun online verkoopstrategie. Het project Online meer verkopen helpt het mkb in de non-food-retail daarbij met informatie en praktische ondersteuning. Projectleider Jesse Schreurs vertelt over het initiatief waarbij MKB-Nederland en VNO-NCW samenwerken met brancheorganisaties INretail, Vakcentrum, Bovag en met Bol.com.

 

Bol.com als partner

‘Fysieke winkels moesten door de coronacrisis en de gedwongen winkelsluiting versneld een digitaliseringsslag maken om hun producten te kunnen verkopen: click & collect, een webshop inrichten, de website en social media een boost geven’, zegt Schreurs. ‘Die ontwikkeling proberen we te ondersteunen met dit project. Het komt voort uit de samenwerking die MKB-Nederland in 2020 aanging met Bol.com als kennispartner.’

Bol.com zag ook dat winkelstraten het lastig hadden en wilde daar iets aan doen. Het bedrijf biedt een platform aan zo'n 40.000 mkb-bedrijven. Zelf kreeg het door de winkelsluiting juist meer omzet, dat schept een verantwoordelijkheid. De samenwerking kreeg de vorm van het financieren van het project Online meer verkopen.

 

Van informeren en inspireren…

In de eerste plaats is er geïnvesteerd in een online scan op de website. Ondernemers kunnen een vragenlijst invullen om te bepalen waar ze staan op het gebied van e-commerce en wat hun focus zou moeten zijn. Op basis van de antwoorden krijgen ze content op maat: artikelen, interviews video’s met tips, tricks, inspiratie.

 

…tot hands-on ondersteuning

Als aanvulling kunnen ze ook vouchers voor praktische ondersteuning aanvragen: coaching en training van marketing- en communicatieprofessionals en experts bij het verbeteren van hun online strategie. De vouchers ter waarde van maximaal 1.000 euro kunnen ze gebruiken voor een aanbod dat wordt verzorgd door partners van InRetail. ‘Dit kan een algemeen traject zijn of toegespitst op bijvoorbeeld social media of online vindbaarheid.’

 

Het gaat hard

De site is enkele weken online. Hoe loopt het nu? ‘Het was in het begin wel spannend. Je hoopt dat ondernemers massaal reageren, maar gaan ze dat wel doen? Doordat we via de brancheverenigingen er uitgebreid en gericht over gecommuniceerd hebben, werd er direct gretig gebruikgemaakt van de scan en het voucheraanbod. Inmiddels hebben al meer dan 400 ondernemers een beroep gedaan op de vouchers. We hebben daar een beperkt budget voor, dus we kunnen uiteindelijk naar schatting 600 tot 1.000 ondernemers van A tot Z helpen.’ Wie nog wil profiteren van de vouchers kan dus beter niet te lang wachten. De scan met de bijbehorende informatie blijft gewoon beschikbaar.