Het project: De MalieAcademy

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
18-09-2020

De leden helpen toekomstbestendig te opereren. Dat wil de MalieAcademy bereiken, het opleidingsinstituut van VNO-NCW en MKB-Nederland. Samen met gerenommeerde opleidingspartners biedt de MalieAcademy opleidingen en trainingen aan over sectoroverstijgende onderwerpen. Programmamanager Jolien Groenewoud aan het woord.

 

Meebewegen

De wereld verandert razendsnel en ondernemingen moeten meebewegen. Van bestuurders worden andere vaardigheden gevraagd. “VNO-NCW en MKB-Nederland hebben de ambitie om ondernemerschap en leiderschap te versterken. Naast de lobby willen wij de dienstverlening aan de leden optimaliseren. De oprichting van de MalieAcademy eind vorig jaar past bij deze bredere doelstelling”, zegt programmamanager Jolien Groenewoud.

Groenewoud is de verbindende schakel tussen de leden en de deelnemende opleiders. “Ik overleg met ondernemingen en brancheorganisaties over hun onderwijsbehoeften. Vervolgens vertalen we dit samen met de opleiders in nieuwe cursussen en opleidingen. Het resultaat is dat ons aanbod aansluit bij de wensen van de praktijk.”

 

Word een goede branchebestuurder

Zo bleek uit de gesprekken met de leden dat er behoefte is aan een cursus over het besturen van brancheorganisaties. “Dat is namelijk een vak apart.” Dit mondde uit in de eendaagse cursus ‘Word een goede branchebestuurder’, die ingaat op de rol, structuur en toekomst van brancheverenigingen. “Deze cursus is een schot in de roos: de editie van 9 oktober is al volgeboekt. Daarom vindt er op 13 november een extra dag plaats.”

 

Next Level Ondernemen

Een andere opleiding is ‘Next Level Ondernemen’, waarbij deskundige sprekers van TU Delft, Nyenrode Business Universiteit en De Baak zich buigen over vragen als: welke (technologische) veranderingen spelen er momenteel voor ondernemingen in Nederland? Wat betekent dit voor het eigen bedrijf en wat vraagt dit van het leiderschap? De eerste reeks van negen dagen is op 24 september van start gegaan en eindigt in maart 2021.

 

Fysieke bijeenkomsten

Alle opleidingen zijn in principe fysiek en - uiteraard - coronaproof. De bijeenkomsten zijn in de Malietoren of bij een van de opleidingsinstellingen. “Onderling contact tussen de cursisten biedt een toegevoegde waarde. Als zij elkaar alleen digitaal ontmoeten, is het lastiger om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.” De cursus ‘Leiderschap in crisistijd’ wordt wel digitaal gegeven. Die komt naar verwachting in november beschikbaar.

 

Meer weten over de MalieAcademy? Neem contact op met Jolien Groenewoud.

 

Lees meer over