ECHO nr. 55: China verlengt antidumpingmaatregelen op gewalste platte producten met georiënteerde korrel van transformatorstaal (grain oriented flat-rolled electrical steel) uit de EU, Japan en Zuid-Korea

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
26-07-2022

Het Chinese Ministerie van Handel heeft vastgesteld dat er nog sprake is van dumping uit deze landen. De antidumpingmaatregelen tegen het Verenigd Koninkrijk zijn per 23 juli 2021 beëindigd. Dit komt doordat de Chinese producenten niet gevraagd hadden om verlenging van de maatregelen op importen uit het VK.

 

De dumpingmarge voor de EU bedrijven bedraagt 46,3%, voor de Japanse bedrijven

39-45,7% en voor de Zuid-Koreaanse bedrijven 37,3% (met uitzondering van Posco waarvoor een minimumprijs geldt).

 

Tariefcodes: HS 7225.1100 en 7226.1100

 

Opmerking: Het besluit is gepubliceerd op de website van het Ministerie van Handel van de Volksrepubliek China: http://gpj.mofcom.gov.cn/article/cs/202207/20220703335084.shtml.

Een onofficiële Engelse vertaling is hierbij gevoegd.

 

Producenten en/of verenigingen die mogelijk door dit onderzoek worden getroffen kunnen rechtstreeks contact opnemen via Trade.Defence.Third.Countries@ec.europa.eu.

 

Handige links

• Maatregelen die EU heeft genomen staan op de EUR-LEX-website.

• Toelichting van maatregelen tegen lidstaten van de EU staan op de website van de Europese Commissie.

 

Als u nog vragen hebt, kunt u contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken via e-mail: DGBEB-Antidumping@minbuza.nl.


 

Aanmelden ECHO-berichten

Geïnteresseerd in handelspolitieke informatie over bijvoorbeeld sanctiemaatregelen, antidumping en vrijhandelsakkoorden? Meld u hier aan voor deze service van Buitenlandse Zaken, VNO‑NCW en MKB‑Nederland i.s.m. ICC Nederland en de Kamers van Koophandel.