WML-verhoging, brief aan de VC voor SZW

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
15-09-2022

Geachte dames en heren,

 

Het is buitengewoon goed dat het kabinet verschillende koopkrachtmaatregelen neemt om burgers –en zeker kwetsbare groepen– te helpen en te ondersteunen. De bijzondere omstandigheden met torenhoge energieprijzen door de oorlog in Oekraïne en andere prijsstijgingen maken dat er bijzondere maatregelen genomen moeten worden. We zien de verhoging van het wettelijk minimumloon ook in die context.

 

Ondernemers maken zich wel grote zorgen over de forse loonkostenstijging in één keer die daarmee gepaard gaat. Dat leidt óf tot fors lager inkomen voor de ondernemer zelf tot onder het minimumloon (het gaat ten koste van de ‘winst’ die immers het inkomen van de ondernemer is) óf het leidt tot evenzo grote prijsstijgingen, die de inflatie verder aanwakkeren. Beide zijn naar onze mening onwenselijk, omdat ze de problematiek verergeren. Daarnaast maken we ons zorgen over de kansen op werk voor kwetsbare groepen.

 

Wij –VNO-NCW en MKB-Nederland– doen dan ook de oproep om deze fors hogere loonkosten rond het minimumloonniveau te compenseren voor werkgevers. Wij doen dat mede namens tientallen brancheorganisaties en hun ondernemers.

 

Zie de Dowload voor de volledige brief.