Wetsvoorstel Wijziging van de Wet op de omzetbelasting 1968 (Wet implementatie richtlijnen elektronische handel, 35 527), brief van aan de VC voor Financiën uit de Tweede Kamer

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
29-09-2020

Hoogedelgestrenge dames en heren,

 

De implementatie van het pakket met nieuwe Europese btw-regels voor e-commerce is vooral voor mkb-ondernemers die goederen (willen) leveren aan consumenten in andere EU-lidstaten van groot belang, omdat aan de bestaande concurrentieverstorende situatie een halt wordt toegeroepen. Een belangrijk doel van de nieuwe regels is een gelijk speelveld, ook tussen leveranciers van binnen en buiten de EU. Wat het laatste betreft, is de afschaffing van de btw-vrijstelling van 22 euro bij invoer dan ook zeer welkom.

 

Deze vrijstelling is vele mkb’ers al jarenlang een doorn in het oog, omdat zij over hun geleverde goederen altijd btw in rekening moeten brengen.

Wij maken ons grote zorgen over het feit dat Nederland niet in staat is de nieuwe regels tijdig in te voeren en over de mogelijke gevolgen daarvan. In ieder geval moet worden voorkomen dat voor Nederland een andere invoeringsdatum gaat gelden dan voor andere EU-lidstaten.

 

Zie de download voor de volledige brief inclusief bijlage.

 

Een afschrift van het commentaar is naar Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën gezonden.