Vereniging Bouwend Nederland is op jacht naar innovaties

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
04-05-2020

Bouwend Nederland, de vereniging van bouw- en infrabedrijven, vraagt aanbieders en gebruikers van innovaties in de bouw zich te melden. De vereniging besteedt namelijk tot het eind van het jaar extra aandacht aan innovaties in de sector. Spil van de campagne is een innovatieplatform met bouwinnovatieshop, waarin bouw- en infraondernemingen en innovaties samenkomen. De innovatiescouts van Bouwend Nederland zijn op zoek naar vernieuwende toepassingen, processen en materialen die gebruikt (kunnen) worden in de bouw- en infrasector.

 

Innovatie in de bouw

Maatschappelijke opgaven als klimaat, energie, aardbevingen en circulariteit vragen om innovatieve oplossingen vanuit de bouw- en infrasector. "Zowel in de sector als bij opdrachtgevers wordt innovatie vaak als iets moeilijks gezien. Maar innovatie biedt veel kansen en is bovendien niets nieuws voor de bouw. Al zolang mensen bouwen, vinden ze dingen uit en verbeteren ze processen en materialen", zegt programmamanager Innovatie bij Bouwend Nederland Tom van Eck. "Ook tijdens deze coronacrisis bewijst de bouw- en infrasector op ongekende wijze zijn creativiteit en flexibiliteit. Kijk maar eens naar de anderhalvemeterpieper: een soort horloge met een sensor die piept wanneer je binnen de 1,5 meter van elkaar komt."

 

Pitchen via bouwinnovatieshop

Bouwend Nederland zet zich in om ruimte te creëren voor slimmere producten en manieren van werken. De vereniging doet dat via het meerjarenprogramma Innovatie. Nu komen daar een campagne en een webwinkel bij. Van Eck: "De sector ziet de (concurrentie)voordelen van innovaties, maar heeft behoefte aan inzicht en overzicht, ondersteuning bij de inzet van innovaties en een laagdrempelige manier om aan die innovaties te komen. Via de webwinkel bieden wij dat allemaal." Startups, scale-ups en aanbieders van innovatieve producten en processen kunnen via de bouwinnovatieshop een pitch delen en zo in beeld komen bij bouw- en infraondernemingen, investeerders trekken, kennis in huis halen of een pilot opstarten.

 

Heeft of kent u een veelbelovend initiatief? Laat het dan weten aan de innovatiescouts via innovatiescout@bouwendnederland.nl.