Rotterdam installeert 3000ste laadpunt voor elektrische auto

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
28-10-2019

Rotterdam heeft onlangs het 3000ste laadpunten voor elektrische auto's geïnstalleerd. Het is nu de tweede stad die meer dan 3000 laadpunten heeft. Rotterdam wil binnen vijf jaar 10.000 van deze punten hebben. Dat meldt het online overheidsmagazine Binnenlands Bestuur.

 

Laadpaal aanvragen

Inwoners van Rotterdam kunnen een aanvraag voor een laadpaal indienen via Laadpaalnodig.nl. Steeds meer andere gemeenten gebruiken die website. In het noorden en oosten van het land staan echter veel minder oplaadpalen. In een grote stad rijden namelijk meer elektrische auto's, waardoor het loont om erin te investeren. Kleine gemeenten zijn wat afwachtender.

 

1,8 miljoen laadpunten nodig

In het regeerakkoord staat dat in 2030 alle nieuwe auto's emissieloos moeten zijn. Daar zijn 1,8 miljoen laadpunten voor nodig. Elektrische rijden wordt nu snel populairder. Aan het begin van dit jaar reden er volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek 45.000 elektrische auto's en eind september waren er 47.000 laadpunten.

Commentaar MKB-Nederland en VNO-NCW
Ons transport veroorzaakt een kwart van de CO2-uitstoot. Het kabinet wil die emissies terugdringen. In het klimaatakkoord zijn daarvoor afspraken gemaakt, onder andere om de CO2-uitstoot van het wegvervoer te reduceren. Vanuit Brussel stuurt de Europese Commissie erop aan om alternatieve brandstoffen beschikbaar te maken. Wij vinden het belangrijk dat er wordt ingezet op slimme en duurzame mobiliteit. Gemeenten die hun plaatselijke oplaadinfrastructuur verbeteren, helpen om het gebruik van duurzame vervoersmiddelen te stimuleren.