Pilot met kuchschermen in horeca

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
29-05-2020

Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid laat TNO een pilot uitvoeren met schermen in restaurants, cafés en op terrassen. De vraag is of het veilig en praktisch mogelijk is om gebruik te maken van (kuch)schermen waar gasten aan weerszijden van zitten.

 

Praktisch uitvoerbaar

De onderzoekers zullen ingaan op de effecten van inzet van schermen op de verspreiding van zgn. aerosolen en of het praktisch uitvoerbaar is. Als de inzet van schermen een veilig en werkbaar alternatief is voor de anderhalve meter, dan kunnen horecaondernemers meer met de ruimte die ze hebben omdat de afstandseis losgelaten kan worden.

 

Ruim voor 1 juli afgerond

De schermen kunnen hierdoor ook een bijdrage leveren aan de uitdaging voor gemeenten om horeca goed de ruimte te geven, maar tegelijk ook ruimte te houden voor publieksstromen. Het streven is om ruim voor 1 juli, als de grens voor groepen naar 100 gaat, af te ronden. Als het onderzoek is afgerond en de uitkomsten bekend zijn, zal het kabinet besluiten of en hoe de schermen gebruikt kunnen worden in de horeca.

 

De pilots vinden plaats in de Rotterdam en Tilburg, in overleg met MKB-Nederland en Koninklijke Horeca Nederland (KHN).