Internetconsultatie wetsvoorstel invoering extra geboorteverlof

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
05-03-2018

Het kabinet wil het huidige kraamverlof vervangen door geboorteverlof. Dit blijkt uit het conceptwetsvoorstel Invoering extra geboorteverlof, dat openbaar is gemaakt voor een internetconsultatie.

 

In het regeerakkoord is afgesproken om het verlof voor partners bij de geboorte van het kind uit te breiden van twee dagen met loondoorbetaling naar één week verlof met behoud van loon en aanvullend vijf weken verlof zonder loon. Gedurende die vijf weken hebben partners wel recht op een uitkering van het UWV ter hoogte van 70 procent van het loon. Daarnaast wordt het adoptie- en pleegzorgverlof verlengd van vier weken tot zes weken met een uitkering ter hoogte van 100 procent van het dagloon.

 

Wekelijkse arbeidsduur

Het geboorteverlof bedraagt maximaal één keer de wekelijkse arbeidsduur. Een werknemer die drie dagen per week werkt, heeft dus recht op drie dagen geboorteverlof. Tijdens dit verlof betaalt de werkgever het loon door. De werknemer moet het geboorteverlof binnen vier weken na de dag van de bevalling opnemen.

 

Aanvullend geboorteverlof

Na het geboorteverlof kan een werknemer straks aanvullend geboorteverlof opnemen voor maximaal vijf keer de wekelijkse arbeidsduur. Tijdens dit verlof ontvangt de werknemer een uitkering van het UWV van 70 procent van het dagloon, met als maximum 70 procent van het maximumdagloon. De werknemer moet het aanvullend geboorteverlof binnen zes maanden na de dag van de bevalling opnemen. Hij kan alleen gebruikmaken van dit aanvullende verlof als hij eerst het geboorteverlof heeft opgemaakt dat door de werkgever is betaald.

 

Tot 19 maart kunt u reageren op de plannen. Vervolgens moeten de Eerste en Tweede Kamer nog over het wetsvoorstel stemmen.

 

Kijk hier voor de internetconsultatie.