Coronacalculator heeft al 36.000 bezoekers getrokken

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
17-04-2020

De Coronacalculator van MKB-Nederland en VNO-NCW heeft in de eerste week na de lancering al ruim 36.000 unieke bezoekers getrokken. Vooral de dagen rond het Paasweekend waren populair. Geregeld waren er meer dan 100 mensen tegelijk de calculator aan het invullen.

 

Branches

Bezoekers vinden hun weg als eerste via onze social mediakanalen, maar ook verwijzing van branches scoort hoog. Dit is ook terug te lezen in de sector waar ondernemers uit komen. Bijna de helft van de bezoekers is afkomstig uit 24 SBI-codes, van de in totaal 640 die zijn geregistreerd. Bovenaan de lijst staan schoonheids- en haarverzorging. Dat correspondeert met de vierde plek die de ANKO inneemt als verwijzer (na Facebook, Google en LinkedIn). Techniek Nederland staat op vijf.

 

Regelingen

Ingezoomd op de vraag over welke regelingen bezoekers informatie zoeken, komen de pagina's over de NOW-regeling (loonkosten) en de Tozo (zelfstandigen) vooral naar boven; in iets mindere mate de TOGS (eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro).

 

Het aantal ondernemers dat ook naar de derde stap gaat met het liquiditeitsoverzicht is nog minder populair dan de regelingen. Dit kan komen doordat ze in deze fase vooral behoefte hebben aan de regelingen en de calculator. Naar verwachting zal dit aantal later nog wel stijgen.

 

Deel de calculator met uw leden!