Betalingsverkeer

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact

Ondernemen valt of staat met veilig kunnen betalen en betaald worden.

Europese richtlijn betaaldiensten

Betalingsverkeer is in de 21e eeuw sterk veranderd en dat proces gaat door. Eerst nationale valuta naar euro, daarna van elk land een ander systeem naar SEPA en IBAN. Hierdoor zijn internationale betalingen efficiënter geworden. Ontwikkelingen gaan razendsnel. Zo maakt de implementatie van PSD2, de nieuwe Europese richtlijn voor betaaldiensten, het mogelijk dat derden toegang tot de IBAN-rekening krijgen en diensten kunnen ontwikkelen.

 

Veiligheid en kosten betalingsverkeer

Voor ondernemers staan veiligheid, het gebruiksgemak en vooral niet te vergeten de kosten voorop. In het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer (MOB) werken partijen gezamenlijk aan de doelstelling het betalingsverkeer zo efficiënt, probleemloos, veilig en toegankelijk mogelijk te laten verlopen.

 
Lees meer
Boekje
10-02-2021
Ondernemen voor Brede Welvaart
MKB-Nederland en VNO-NCW kiezen voor een nieuwe koers: Ondernemen voor Brede Welvaart. Behalve economische groei stelt het bedrijfsleven een inclusieve samenleving – met werk en gelijke kansen – en een duurzame leefomgeving als prioriteit.
Project
15-01-2018

Betaalme.nu streeft ernaar dat een betalingstermijn aan mkb-ondernemers van maximaal 30 dagen de norm wordt in het bedrijfsleven.

Meer informatie
11-02-2021
Weekbulletin
26-03-2020
Weekbulletin