'Uitspraak Rutte over lonen ongenuanceerd'

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
21-09-2017

De uitspraak van premier Rutte dat 'de lonen wel omhoog kunnen' is "ongenuanceerd en doet pijn". Dat zegt de voorzitter van MKB-Nederland Michaël van Straalen vandaag in de Telegraaf.

 

Wij weten als geen ander hoe hard het mkb heeft gezwoegd om het hoofd boven water te houden de afgelopen jaren”, aldus Van Straalen, die de oproep kwalificeert als ongenuanceerd. "Dat vind ik echt niet kunnen, want dat verschilt per sector en bedrijf.”

 

Volgens Van Straalen voelen veel ondernemers zich getergd door opmerkingen dat de lonen omhoog moeten. Tijdens de crisis hebben ze er juist alles aan gedaan om iedereen aan het werk te houden. "In sommige gevallen gingen ze met niets naar huis. Als je dan steeds moet horen dat de winsten overal tegen de plinten klotsen, terwijl dat voor jou als ondernemer niet geldt, dan zijn die opmerkingen pijnlijk."

 

De voorzitter van MKB-Nederland erkent dat het economisch beter gaat en dat er daardoor meer ruimte ontstaat bij ondernemingen. Delen in de economische groei is ook voor hem belangrijk. "Het kan niet zo zijn dat mkb-ondernemers nodeloos op de knip blijven zitten, ook als het gaat om loonsverhoging.”

Hij constateert dat ondernemers die er goed voorstaan al investeren, lonen verhogen en nieuwe mensen aannemen. "Dat is precies wat er gebeurt op dit moment.”