‘Goede voorbereiding op Brexit levert concurrentievoordeel op’

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
14-03-2019

‘Als Nederlandse ondernemers zich goed voorbereiden op de Brexit, kan dat hun juist concurrentievoordeel opleveren.’ Dat zei staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer woensdag tijdens een ‘Brexit-buddies’ bijeenkomst in het Westland. De bijeenkomsten worden georganiseerd door MKB-Nederland en het ministerie van EZK.

 

Experts raadplegen

Tijdens de bijeenkomsten kunnen ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf vragen stellen aan experts van grote bedrijven als de Rabobank, ABN Amro en PostNL, en van instellingen als de douane en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Keijzer merkte op dat er 35.000 Nederlandse bedrijven zijn die zakendoen met het Verenigd Koninkrijk zonder dat ze ervaring hebben met zakendoen buiten de EU. Dat gaat dus straks veranderen met de Brexit.

 

Prepare for the worst

MKB-Nederland-directeur Leendert Jan Visser wees erop dat ondernemers zich nu al kunnen voorbereiden, ook al zijn er nog veel onduidelijkheden en blijft het definitieve Brexit-scenario ongewis. Zij kunnen alvast hun douanezaken regelen en hun contracten nalopen. ‘Hope for the best and prepare for the worst. Want een no-deal is angstwekkend dichtbij.’