'Goed dat Tweede Kamer vraagt om snelle versoepeling ballonvaart'

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
03-07-2020

D66, VVD en PVV hebben minister Van Nieuwenhuizen donderdag gevraagd of de ballonvaart sneller open kan. MKB-Nederland is blij dat de minister toezegde dat waar het kan, ze zeker zal versoepelen. Want als het ergens kan, is het wel in de ballonvaart. Nu is Nederland het enige land in Europa dat de ballonvaarders - in verband met corona - aan de grond houdt, omdat het geen bestemmingsverkeer is.

 

Veiligste vervoersmiddel

Niet alleen vindt ballonvaren in de buitenlucht plaats, het protocol van de branche schrijft ook nog eens een mondkapje, triage en tracering voor. Daarmee is ballonvaren zo ongeveer het veiligste vervoersmiddel van Nederland. Als versoepelingen uitblijven tot 1 september is het seizoen verloren voor ondernemers. Dan is het voor veel bedrijven gewoon te laat.

 

Snelle steun

In de afgelopen maanden zijn de reserves van vrijwel alle ballonbedrijven opgebrand en staat het financiële water aan de lippen van deze ondernemers. Het is dan ook onbegrijpelijk dat deze branche ook geen recht heeft op de TOGS en TVL, twee steunmaatregelen voor sectoren die hard getroffen zijn door de overheid. MKB-Nederland maakt zich hard voor een snelle opening van de branche en toegang tot overheidssteun.