‘Europees klimaatbeleid kan belangrijke groeimotor worden’

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
04-03-2020

Een klimaatneutraal Europa in 2050: dat is het doel van de klimaatwet die de Europese Commissie vandaag presenteerde. MKB-Nederland en VNO-NCW  zijn positief over de ambitie die het voorstel uitstraalt. ‘Door dit initiatief slim en goed vorm te geven en met beleid uit te rollen kan goed gebruik worden gemaakt van de interne markt van Europa, de meeste waardevolle markt ter wereld. Daarmee kan dit green deal-initiatief een belangrijke en blijvende groeimotor worden voor Europa’, aldus de ondernemersorganisaties.

 

Klimaatneutraal in 2050

‘Het ondernemingsklimaat in Europa moet bedrijven maximaal stimuleren en faciliteren om alles uit de kast te halen voor een klimaatneutrale, circulaire en schone economie en samenleving, uiterlijk in 2050.’ Het voorstel voor de Europese Klimaatwet bevat ook een aantal elementen die bijdragen aan een gelijke speelveld. ‘Dat wekt vertrouwen bij het bedrijfsleven, wij steunen dat’, stellen MKB-Nederland en VNO-NCW . 

 

Geen debat over governance aub

Het voorstel van de Commissie is er ook op gericht om Brussel genoeg bevoegdheden te geven om lidstaten bij de les te houden. ‘Het debat dat nu over de governance van het Europese klimaatbeleid ontstaat, oftewel wie de baas is over de green deal en het klimaatbeleid, is vooral een politiek debat’, zeggen MKB-Nederland en VNO-NCW . ‘Dit draagt niet bij aan een voorspelbare overheid, wat noodzakelijk is voor een goed investeringsklimaat.’