Circulair ondernemen makkelijker met steun van Versnellingshuis

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
13-02-2019

Ondernemers die werk maken van een economie zonder afval en vol goede ideeën zitten, krijgen extra hulp bij de uitvoering van hun plannen. Deze hulp moet ervoor zorgen dat circulaire ondernemers sneller doorbreken en het tempo van hun projecten versnelt.

 

Hiervoor slaan de overheid en het bedrijfsleven vanaf vandaag de handen ineen met het Versnellingshuis Circulaire Economie. Dit nieuwe huis is zowel een loket voor circulaire ondernemers die een (nieuw) netwerk zoeken of op zoek zijn naar tips. Tevens is het een plek waar zij wet- en regelgeving kunnen melden die hen in de weg staat. Ook helpt het huis hen financiële ruimte te zoeken en biedt het de juiste kennis uit wetenschap en praktijk. Daarnaast wordt gewerkt aan concrete doorbraakprojecten, zoals een proeffabriek voor de chemische recycling van plastic en voor textiel.

 

Eén voordeur

Voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland is blij met dit initiatief. "Soms zie je als ondernemer door de bomen het circulaire bos niet meer. Daarom gaan we het voor mkb'ers een stukje makkelijker maken met één voordeur in het Huis voor al je vragen en problemen als je circulair wil ondernemen."

 

Moeilijk doorbreken

Onlangs concludeerde het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) dat Nederland weliswaar veel circulaire activiteiten kent (85.000) maar dat deze maar moeilijk van de grond komen door o.a. hardnekkige normen en gewoonten, onvoldoende beprijzing van milieugebruik en wringende wet- en regelgeving.

 

Breed initiatief

Het nieuwe Versnellingshuis is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, MKB-Nederland, VNO-NCW, MVO Nederland, RVO.nl en Nederland circulair. De website en het bijbehorende telefoonnummer [030-2305600] zijn vanaf woensdag in de lucht.