‘Belastingdienst moet zich straks coulant opstellen’

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
17-06-2020

De Belastingdienst moet zich coulant opstellen als het tweede noodpakket van het kabinet in oktober afloopt. Een aflossingspauze en een langere periode – bijvoorbeeld 48 maanden – om de schulden af te betalen zijn nodig om er weer bovenop te komen. Die boodschap gaven ondernemers minister-president Mark Rutte dinsdag tijdens zijn bezoek aan MKB-Nederland.

 

Waardering voor veerkracht

De premier ging samen met voorzitter Jacco Vonhof uitgebreid in gesprek met vijf ondernemers uit verschillende branches en regio’s. Hij sprak zijn waardering uit voor de enorme veerkracht, creativiteit en maatschappelijke betrokkenheid die mkb-ondernemers ondanks al hun problemen tijdens deze coronacrisis tentoonspreiden.

 

Voorbeelden van betrokkenheid

Rutte hoorde daar in de Malietoren mooie voorbeelden van. Zoals een kapster in Veendam die tijdens de lockdown wekelijks met haar team tientallen oudere klanten belde voor een sociaal praatje. De installatie-ondernemer met een achtergrond in de zorg die uren vrijmaakt om zich in te zetten in een verpleeghuis en daarbij zelf werd besmet. De ondernemer met een kinderschoenenzaak die in de eerste weken met schoenen langs ging bij zijn klanten, zodat de kinderen die thuis konden passen. De horecaondernemer die met een Drive Through Barbecue nog omzet probeert te halen, en de bakker die tot zijn verbazing het verlies aan zakelijke klandizie vrijwel geheel gecompenseerd zag door consumenten. De oproep ‘Koop Lokaal’ heeft hem zeker geholpen.

 

Financiële pijn

De ondernemers spraken ook openlijk over de financiële pijn die lijden en over de steunmaatregelen van het kabinet. Die dekken weliswaar niet alles dekken, maar zijn toch onmisbaar. Ze gaven de minister-president het inzicht mee dat deze crisis zich niet lineair voltrekt en sommige gevolgen in de keten pas later zullen worden gevoeld. Dat onderstreept volgens hen het belang van een goede ‘exit-strategie’ als het tweede noodpakket ten einde loopt.

 

In gesprek met ondernemers

Bekijk deze video van het bezoek van premier Rutte aan MKB-Nederland. Daarin zegt hij onder meer: 'Uiteindelijk, in het land, zijn het de ondernemers die ervoor zorgen dat we met z'n allen ook kunnen blijven investeren, in het onderwijs, in de gezondheidszorg. Als ondernemers er niet waren dan kon dat niet. En uiteraard ook alle mensen die daar werken'. Foto's van het gesprek zijn te vinden op onze Facebookpagina.