SMEunited pleit voor ambitieuze herstelstrategie

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
20-05-2020

De Raad van Bestuur van SMEunited benadrukt het belang van een ambitieuze en toekomstgerichte herstelstrategie, waar ook een Europees herstelfonds deel van moet uitmaken. Met de blik op het herstelplan dat de Commissie eind deze maand zal publiceren, heeft het Europese MKB een verklaring gepubliceerd waarin het de Commissie verzoekt de herstelstrategie te baseren op de volgende beginselen:

 

  • De strategie moet gebruikmaken van de groene en digitale transities om economisch herstel te stimuleren en tegelijkertijd het concurrentievermogen en de veerkracht van de Europese economie te vergroten. Hierbij moet echter rekening worden gehouden met het aanpassingsvermogen van het MKB. Daarom is versterking van het MKB-beleid doormiddel van een krachtige en effectieve MKB-strategie vereist.

 

  • Een Europees Herstelfonds en een vernieuwd Meerjarig Financieel Kader moeten de dubbele transitie ondersteunen en grote investeringen doen die zijn gebaseerd op de beginselen van solidariteit en verantwoordelijkheid. Het moet gericht zijn op het aantrekken van particuliere investeringen en op het ondersteunen van de solvabiliteit van bedrijven die het meest onder de crisis hebben geleden. De strategie moet zich ook richten op het versterken van het cohesie- en ontwikkelingsbeleid.

 

  • Het herstel is gebaat bij een effectieve en volledige werking van de interne markt. Hiervoor is een gelijk speelveld voor alle bedrijven noodzakelijk. In dit verband moeten maatregelen worden genomen om een ​​effectieve uitvoering en handhaving van de regels van de interne markt te garanderen.

 

  • De Europese instellingen moeten zorgen voor een flexibel regelgevingskader voor het MKB. Daarbij moeten zij nieuwe belastende wetgeving vermijden. Het is belangrijker dan ooit dat de principes van betere regelgeving worden toegepast en dat gold plating wordt vermeden.

Nieuwsbrief Blik op Europa

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief 'Blik op Europa' met de standpunten van VNO-NCW en MKB-Nederland op actuele EU-dossiers.