€60 miljoen voor innovatief Europees MKB

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
15-05-2020

Het Europese Instituut voor Innovatie en Technologie (EIT) maakt een extra budget van €60 miljoen vrij om Europese ondernemingen in het MKB te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Het Instituut erkent dat het MKB hard geraakt is door de crisis en wil daarom start-ups, scale-ups en het gevestigde MKB op verschillende manieren ondersteunen doormiddel van twee fondsen: het Venture Support Instrument en de Pandemic Response Projects.

 

Venture Support Instrument

Om het gebrek aan investeringen en het opdrogen van cash flows tijdens de crisis te compenseren, richt dit instrument zich op financiële steun, technische adviezen en netwerkondersteuning voor innovatieve MKB-ondernemingen. Hiermee hoopt het EIT niet alleen om ondernemingen door te crisis te kunnen helpen, maar ook om groei te kunnen stimuleren.

 

Pandemic Response Projects

Volgens het EIT is er in deze crisistijd meer dan ooit behoefte aan innovatieve oplossingen. Daarom verleent het instituut nu ook financiële steun aan ondernemers die werken aan innovatieve projecten om de gevolgen van de pandemie te beperken. Het gaat daarbij zowel om innovaties die bijdragen aan medische oplossingen als om innovaties waarmee andere aspecten van de crisis aangepakt kunnen worden.

 

Toegang tot financiering

Ondernemingen kunnen een aanvraag voor financiering indienen via de Europese Knowledge and Innovation Communities. Deze Communities richten zich op verschillende sectoren, van digitalisatie tot voeding en van productie tot de gezondheidssector.

Nieuwsbrief Blik op Europa

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief 'Blik op Europa' met de standpunten van VNO-NCW en MKB-Nederland op actuele EU-dossiers.