Dijksma opent helpdesk voor groene groei door biodiversiteit

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
25-04-2013

Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken heeft 16 april bij VNO-NCW de Helpdesk Bedrijfsleven & Biodiversiteit geopend. Bedrijven krijgen hier gratis concreet advies over hoe zij hun activiteiten kunnen verduurzamen en daardoor economische kansen kunnen benutten.

De helpdesk is een initiatief van het Platform Biodiversiteit, Ecosystemen & Economie (BEE) van VNO-NCW en natuurorganisatie IUCN NL. De helpdesk, die financieel wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken (green deal), is in het leven geroepen om bedrijven kansen te laten benutten door inzet op biodiversiteit. Maar om te vergroenen moeten bedrijven vernieuwen. Innovatie opent de deur naar verduurzaming en naar nieuwe marktkansen, aldus het Platform BEE.

Bedrijven die met biodiversiteit aan de slag willen, maar tegen vragen en praktische problemen aanlopen, kunnen ook terecht bij de helpdesk. De eerste drie dagen advies zijn gratis. Voor nader advies wordt doorverwezen naar een netwerk van specialisten.

Via de helpdesk is ook een analyse van de impact op ecosysteemdiensten en biodiversiteit, en de afhankelijkheid daarvan, te maken. Daardoor kan een bedrijf inzicht krijgen in bedrijfsrisico’s en bijvoorbeeld inspelen op de toenemende schaarste aan grondstoffen en duurzaamheidseisen van consumenten, aldus de initiatiefnemers.

Naast VNO-NCW en IUCN NL zijn ook DSM, FrieslandCampina, Hivos, Initiatief Duurzame Handel, LTO Nederland, Natuur & Milieu, Natuurmonumenten, Recron, Shell, Sovon, Unilever, Wetlands International en WUR/Wageningen lid van het Platform Biodiversiteit, Ecosystemen & Economie.

www.bedrijfslevenenbiodiversiteit.nl.

Dit artikel komt uit de print Forum