Q&A detailhandel en supermarkten: vragen en antwoorden voor ondernemers

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact

Vanaf woensdag 28 april mogen alle winkels weer klanten ontvangen zonder winkelafspraak. Er geldt nog wel een aantal voorwaarden. Hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen en de antwoorden daarop. 

 

Welke regels gelden voor essentiële winkels, zoals supermarkten en andere levensmiddelenzaken?

Essentiële winkels zijn winkels die producten verkopen die in de eerste levensbehoefte voorzien, voornamelijk eten en drinken. Essentiële winkels mogen maximaal 1 persoon per 10 m2 ontvangen. De reguliere openingstijden gelden voor deze winkels. Alcohol mag niet worden verkocht na 20.00 uur. De winkelier moet ervoor zorgen dat de klanten 1,5 m afstand kunnen houden tot elkaar.

 

Welke regels gelden voor niet-essentiële winkels?

Het is niet meer nodig om van te voren een afspraak te maken voor de niet-essentiële winkel. Dit zijn de winkels in de winkelstraat zoals kledingwinkels, de woonboulevards, de autoshowrooms en andere winkels. Deze winkels mogen 1 klant per 25 vierkante meter ontvangen. Per etage mogen er in ieder geval 2 personen worden ontvangen, ongeacht de grootte van de winkel. Kinderen t/m 12 jaar worden niet meegeteld.
Winkeliers moeten ervoor zorgen dat klanten 1,5 m afstand kunnen houden tot elkaar en zij moeten er op letten dat het niet te druk wordt. Evt. kunnen zij klanten vragen even te wachten of op een later tijdstip terug te komen. Niet-essentiële winkels mogen open zijn tot 20.00 uur ’s avonds. Koopavonden na 20.00 uur zijn vooralsnog niet toegestaan.

 

Moet een supermarkt op speciale uren voor ouderen en kwetsbare mensen open zijn?

De beheerder van de supermarkt moet zich inspannen om de toegang ten minste twee keer per dag een uur te beperken tot mensen die zichzelf beschouwen als oudere of kwetsbare personen.

   

Gaan medewerkers in de supermarkt karretjes en mandjes schoonmaken voor klanten?

Supermarkten besteden extra aandacht aan goede hygiëne in de winkel en maken materialen zoals winkelwagens, mandjes, scanners en pinautomaten regelmatig schoon. Het is aan de supermarkt zelf of zij als service aan de klant een karretje of mandje schoonmaken.

 

Moeten klanten een mondkapje dragen in de winkel?

Vanaf 1 december 2020 is het verplicht om in publieke binnenruimten een mondkapje te dragen. Deze plicht geldt ook voor mensen die gevaccineerd zijn.