De Lelylijn: nog steeds een no-brainer

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
17-07-2020

Over een snelle spoorverbinding met het Noorden, de Lelylijn, wordt al heel lang gesproken. Andere prioriteiten en hoge kosten resulteerden in het verleden echter niet in de aanleg.

 

De afgelopen jaren stapelden zich argumenten op om in ons land beter gebruik te maken van de beschikbare ruimte, CO2-uitstoot te beperken, beter invulling te geven aan het tekort aan woningen, en om de nog steeds toenemende files op te lossen.

 

Afstand en ruimte

Na de corona lockdown werd ons opeens duidelijk wat het begrip 'ruimte' betekent. Weken achtereen binnen zitten zonder ruimte om je heen viel velen zwaar. En ook het begrip 'afstand' kreeg een heel andere betekenis. Met beeldbellen vervaagden de afstanden die we voorheen aflegden om elkaar te kunnen spreken. Het maakt niet zoveel meer uit of je werk wat verder van huis is. Deels thuiswerken lost veel op.

 

Een belangrijke vraag die we ons nu dan ook moeten stellen is of we het woningtekort en de drukte op de wegen willen oplossen door in de drukste gebieden van ons land nog meer woningen te bouwen en nog meer wegen willen aanleggen. Of gaan we gebruik maken van de ruimte die we in Nederland hebben?

 

Verstandige keuze

En daarmee zullen we ook de vraag moeten beantwoorden of een snelle spoorverbinding tussen Amsterdam via Lelystad en Heerenveen naar Groningen een investering voor de Noordelingen is of juist een investering voor het drukbevolkte deel van ons land. Moeten bestuurders blijven lobbyen voor meer wegen en woningen in juist dat dichtbevolkte gebied? Is dat wel een verstandige keuze en willen we dat eigenlijk nog steeds?

 

No-brainer

Vier maanden Corona hebben ons een andere blik op ons leven en onze samenleving gegeven. De begrippen ruimte en afstand zijn niet meer wat ze waren. Dan wordt de Lelylijn, waarmee je meer dan 50 minuten sneller dan met de huidige verbindingen van Amsterdam naar Groningen kunt, toch een no-brainer? Een verbinding die rendabel is en ook nog eens goedkoper is dan de alternatieven. Een duurzame oplossing met een groeiend draagvlak, zowel bij het publiek, lokale en regionale overheden als in de Tweede Kamer.

 

Waar is het wachten dan nog op? Wij wachten niet. Wij willen geen vertragingen. Wij zullen ons de komende periode zichtbaar inzetten voor de Lelylijn!

 

Sieger Dijkstra

Voorzitter VNO NCW Noord