Luchtvaartnota 2020-2050, brief aan minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
19-11-2019

Excellentie,

 

De luchtvaartsector is een belangrijke pijler onder de Nederlandse economie. De sector verbindt Nederland, Europa en de rest van de wereld. Dat is cruciaal, aangezien wij een groot deel van ons inkomen over de grens verdienen. Terecht noemt het Regeerakkoord de luchthaven Schiphol met een succesvolle home-carrier belangrijk voor de Nederlandse economie en onze aantrekkingskracht als vestigingsplaats.

 

In de afgelopen periode heeft u toegewerkt naar besluitvorming over de ontwikkeling van de luchtvaart in Nederland in de periode van 2020 tot 2050. In uw brief van 5 juli 2019 aan de Tweede Kamer, geeft u aan in te willen zetten op een nieuwe balans tussen de kwaliteit van de leefomgeving en de kwaliteit van het netwerk van internationale verbindingen. Ook wij vinden zorg voor klimaat, milieu en leefbaarheid belangrijk. Dit sluit naadloos aan bij de inspanningen van de sector om de slimste en duurzaamste spelers in de luchtvaart ter wereld te worden.

 

Wij zetten daarom in op beheerste groei waarbij de luchtvaartsector zich kan blijven ontwikkelen en rekening wordt gehouden met economische en andere maatschappelijke belangen. Deze zienswijze moet de sector enerzijds in staat stellen om de bestaande concurrentiepositie te behouden en anderzijds om de benodigde middelen te genereren voor verduurzaming. 

 

Zie de download voor de volledige brief.