Betaalme.nu - tijdig betalen aan het mkb

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
15-01-2018

Betaalme.nu is opgericht om de betalingstermijn aan mkb-ondernemers te verkorten naar maximaal 30 dagen. Als mkb-ondernemers sneller worden betaald, worden ze minder kwetsbaar en hebben ze meer financiële ruimte om te investeren.
Daarbij richt Betaalme.nu zich actief op het ondersteunen van mkb-ondernemers. Deze ondernemers kunnen vaak hulp gebruiken bij het optimaliseren van het order-to-cash-proces om sneller betaald te worden. Zo wil Betaalme.nu helpen met kennis over contracteren, digitaal factureren, debiteurenbeheer en ketenfinanciering.

 

Grote bedrijven spelen ook een belangrijke rol, aangezien zij veel mkb-leveranciers hebben. Sinds de oprichting hebben 63 grote bedrijven en instellingen zich aangesloten bij Betaalme.nu en een manifest opgesteld over hoe zij bijdragen aan tijdige betaling aan hun leveranciers. Dankzij hun deelname worden nu zo'n 283.000 mkb'ers geholpen.

 

Inmiddels heeft het Kabinet besloten de wet betalingstermijnen per 1 juli 2022 voor grote bedrijven aan mkb-bedrijven te verkorten van 60 naar 30 dagen. Daarmee is ook het programma Betaalme.nu ten eind gekomen. Deelnemende bedrijven hoeven vanaf heden dan ook geen rapportage meer aan te leveren.

 

Wil je meer informatie over de wet betalingstermijn en over snellere betalingstermijnen? Ga voor meer informatie naar:

 

KVK

KVK op Ondernemersplein

Heb je vragen als ondernemer of namens je brancheorganisatie?
Stuur een e-mail naar projectleider Wayra Kowsoleea.