Leiderschap in crisistijd

03 March 2021

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
Datum:
Wednesday 03 March 2021
Locatie:
Online
Doelgroep:
Branchedirecteuren en voorzitters & leidinggevende binnen branches

De Coronacrisis is voelbaar in alle aspecten van de samenleving en de grote impact hiervan vraagt om ander leiderschap dan wat we kennen. Brancheorganisaties hebben dit ook ondervonden: leden die onder druk staan en daarmee tevens de contributie van de branche, grote tijdsdruk, schaarste aan middelen, gebrek aan informatie, bestaande plannen die vervallen of snel moeten worden aangepast. Al deze zaken vragen om nieuwe strategieën en ander handelen van de verantwoordelijke managers en bestuurders.

 

 

Door de grote onzekerheden is de verleiding vaak groot om juist in een zware crisis de gebruikelijke en eenzijdige instrumenten en strategieën toe te passen, wat juist in deze complexe en onvoorspelbare crisissituaties vaak averechts werkt.

 

Bij een integrale aanpak van dergelijke crises krijgen leiders bovendien te maken met allerlei (schijnbare) tegenstellingen die hen voor grote dilemma’s stellen. Denk bijvoorbeeld aan de ingewikkelde keuzes rond:

 

  • centrale controle versus decentrale flexibiliteit
  • rust versus druk en urgentie in de communicatie naar medewerkers en andere belanghebbenden
  • stabiliteit van bestaand leiderschap versus nieuwe leiders met een nieuwe aanpak
  • bezuinigen versus investeren in innovatie
  • snelheid en improvisatie versus gedegenheid en planning
  • effectiviteit versus efficiëntie

 

Ervaren crisisleiders beschikken over creatieve strategieën om juist rond deze beslissingsdilemma’s de goede keuzes te maken en daarnaar te handelen.

 

In dit webinar deelt leiderschapsexpert en Sioo-rector prof. dr. Jesse Segers de laatste inzichten rond onderling afhankelijke dilemma’s die men als bestuurder in het proces van een crisis tegenkomt. Daarbij geeft hij voorbeelden uit de praktijk van overheden en bedrijfsleven en krijgen de deelnemers reflectievragen en ruimte om de kennis ter plekke te vertalen naar hun eigen, werkcontext en leiderschapsrollen/niveaus binnen hun eigen organisatie/bedrijf.

 

Leiderschap in crisistijd (website MalieAcademy)