Kickoff Digitaliseringsoffensief

16 September 2021

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
Datum:
Thursday 16 September 2021
Tijd:
15.30-18.00 uur
Locatie:
Johan Cruijff ArenA

De kickoff van het Digitaliseringsoffensief komt steeds dichterbij: op donderdag 16 september is het al zover. Ondernemers kunnen daar hun kansen op digitaal vlak ontdekken en inspiratie opdoen tijdens de presentaties die worden gegeven. Een van die presentaties wordt gegeven door Jitske Naberman. Zij startte de Dutch Museum Gift Shop en vergrootte daarmee de online kansen van Nederlandse musea.

 

In de Dutch Museum Gift Shop kunnen alle aangesloten musea hun producten online verkopen. Naberman won in mei 2020 al de titel 'Product van de Maand' met haar digitale initiatief. Op dit moment zijn er al tien Nederlandse musea die hun producten verkopen in de de DMGS en binnenkort zal dat aantal toenemen. Naberman startte ooit het initiatief omdat ze het opvallend vond dat veel museumwinkels wel heel veel leuke producten verkochten, maar dit nog niet online deden. Door online te verkopen krijg je nu eenmaal een veel groter bereik.

 

Ook kunnen musea door de DMGS beter samenwerken. "Je kunt hier zien welke producten andere musea aanbieden en wat populair is of juist niet. Hierdoor kunnen musea elkaar helpen bij de ontwikkeling van hun eigen producten, dus daar liggen zeker kansen." Naberman heeft dan ook een duidelijk advies aan ondernemers die overwegen hun kansen online te benutten: "Ga er gewoon voor. Door online te verkopen zie je pas goed hoe groot de markt is en kun je je eigen merk echt verstevigen."

 

Aanmelden

Wil jij bij de kickoff van het Digitaliseringsoffensief aanwezig zijn? Dat kan!
Meld je aan via deze link en dan zien we je graag op 16 september in de Johan Cruijff ArenA.


Het Digitaliseringsoffensief ondersteunt ondernemers uit de regio Amsterdam bij digitalisering om hun mkb-bedrijven sneller te laten groeien. De inloop voor het event is vanaf 15.30 uur. Tijdens de middag kom jij erachter wat Het Digitaliseringsoffensief jou te bieden heeft door een proeverij workshops, speeddates en een matchingsmarkt. Om 18.00 uur zal de wethouder van Economische Zaken, Victor Everhardt, het officiële startschot geven voor dit project en start tevens de MKB Groeiborrel met de uitreiking van het Product van de Maand.

 

Het Digitaliseringsoffensief is een initiatief van de Hogeschool van Amsterdam, MKB-Amsterdam en Ready to Scale en wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken en de Gemeente Amsterdam.