1 jaar Tax Governance Code

14 December 2023

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
Datum:
Donderdag 14 December 2023
Tijd:
10:00 - 12:00
Locatie:
Ministerie van Financien
Korte Voorhout 7, 2511 CW Den Haag
Kosten:
gratis

Hierbij nodigen het ministerie van Financiën en VNO-NCW u graag uit voor een bijeenkomst over ‘1 jaar Tax Governance Code’ op 14 december 2023.

Hoe gaat het met de uitvoering van de code en het inzicht geven in het fiscale beleid en wat waar betaald wordt? En hoe kunnen we nog meer bedrijven inspireren zich aan te sluiten?

 

Aanleiding bijeenkomst

Op 18 mei 2022 is de Tax Governance Code gepubliceerd. Meer dan 40 bedrijven sloten zich aan bij het initiatief van VNO-NCW dat zorgt voor meer transparantie rondom de belastingpraktijk van bedrijven.

In november 2022 vond hierover al een bijeenkomst plaats op het ministerie van Financiën. Inmiddels zijn de eerste jaarverslagen van 2022 gepubliceerd.

Tijdens deze vervolgbijeenkomst gaan we in op mooie voorbeelden en good practices die anderen kunnen inspireren. Hoe krijgen we meer bedrijven achter de code? En wat is precies het eerste beeld dat ontstaat uit de jaarverslagen na één jaar Tax Governance Code?

Voor de bijeenkomst zal VNO-NCW ook de jaarverslagen van alle deelnemende bedrijven overzichtelijk bij elkaar brengen op de website, zodat iedereen zijn eigen beeld kan vormen ten aanzien van de voortgang.

 

Het programma

10:00 Inloop

10:15 Opening door staatssecretaris Marnix van Rij en VNO-NCW voorzitter Ingrid Thijssen

10:35 Reflecties van Klaas Bangma (FNV)

10:45 Tax Governance Code en toezicht: Ronald Russo (Belastingdienst)

10:55 Good practice: Walter Zuidgeest (BAM)

11.05 Peer review: Jos Beerepoot (ABN Amro)

11:20 Panelgesprek o.l.v. Jasper Wesseling, DG Fiscale Zaken, met:

Klaas Bangma (FNV)
Rients Abma (Eumedion)
Anna Gunn (Universiteit Leiden)
Gaby Bes (ASML)
11:50 Vragen en afronding

12:00 Einde

 

Wij hopen u op 14 december te mogen ontvangen op het ministerie van Financiën, Korte Voorhout 7, Den Haag. Er is plaats voor maximaal 120 mensen, meld u dus snel aan, uiterlijk maandag 11 december!

 

Aanmelden graag via het aanmeldformulier

Om te zorgen voor een open gedachtewisseling en zodat alle aanwezige bedrijven vrijuit kunnen spreken vindt de bijeenkomst plaats onder de zogeheten Chatham House Rules.